MagazínPředstavujeme zahradní nábytek

Pořídili jste si pergolu, zahradní altánek nebo zimní zahradu a potřebujete ji vybavit odpovídajícím nábytkem? Stůl a čtyři židle jsou základ, při výběru jejich provedení máme hned několik možností. Důraz je nutné dát především na volbu materiálu.

Dřevo je romantickou stálicí, hliník nabízí neocenitelné možnosti a ratan se stal evergreenem českých zahrad. Každé provedení má své výhody a záleží jenom na nás jaké si zvolíme. Důležité je si položit jednu otázku. Kam zahradní nábytek umístíme? Musíme si uvědomit, zda bude po celý rok vystaven nepřízni počasí či ne. Dle toho volíme odpovídající materiál.

Dřevěná jistota

Křesla, židle, stolky, stoly a lehátka. Nabídka dřevěného zahradního nábytku je velmi pestrá. Na výběr je navíc spousta různých provedení od klasického zpracování až po luxusní varianty v magahonu, borovice či dalších atraktivních dřevin. Ty nabízejí dokonalé spojení kvality, dlouhověkosti a uživatelské funkčnosti. 

U dřeva máte jistotu v jeho originalitě. Každý kus může být ojedinělý. Vždy tak skvěle zapadne nejen do rázu svého zeleného okolí, ale také se hodí k pergole či zimní zahradě s hliníkovou konstrukcí. 
 

Lehký hliník

Tento materiál již několik let představuje nepřekonatelnou jistotu. Vyniká svojí lehkostí, jednoduchostí a nabízí nadčasový design. Kromě toho je velmi univerzální a nabídka různých zpracování je nekonečná. Důraz dávejte především na kvalitu. Dokonale zpracovaný nábytek nabízí neopakovatelný komfort a kopíruje nejnovější trendy. 

Konstrukce pak může být opatřena další povrchovou úpravou, která ještě zlepší celkové vlastnosti a chrání celý kus před nepříznivými vlivy. Výsledkem je pak dlouhá životnost a maximální odolnost, a to vůči vodě či slunci. Následné termoizolační vlastnosti zajistí, že ani pod tlakem silných paprků nebude nábytek příliš rozpálen. 
 

Odolný ratan

Tento materiál je velmi bezúdržbový a nevyžaduje téměř žádnou speciální péči. Odolá tak silným klimatickým vlivům i UV záření. Kvalitní ratan totiž obsahuje vysoký obsah polypropylenu. Ten zajišťuje také jeho pružnost. Nábytek nepraská a je velmi hladký. 

Podívejte se na nabídku zahradního nábytku

Prohlédnout více z kategorie Zahradní nábytek