NovinkyHobbytec a plány do roku 2022

Každý rok boříme hranice. A ten letošní rok 2022 nebude výjimkou. Našim cílem je nový rekordní obrat, opět výrazná expanze na okolní trhy, posílení výroby a rozšíření produktového portfolia. Zároveň se chceme ještě přiblížit našim klientům. Chystáme se otevřít další ukázková centra. A co dalšího nás čeká? Plány pro vás shrnul Miroslav Zelený, jednatel a zakladatel společnosti.

Rok 2021 je za námi a my můžeme začít bilancovat. V loňském roce jsme učinili zásadní krok. Přestěhovali jsme se do nových prostor. Kdyby nám ještě nedávno někdo řekl, že brzy budeme sídlit v areálu o rozloze více než 6 000 m², nevěřili bychom. Dnes naše výroba disponuje 5 000 m² a kanceláře 1 300 m². Ve Všechromech máme vše. K tomu jsme výborně logisticky umístěni, nacházíme se ihned u sjezdu D1.

Na dosah klientům

Naše realizace naleznete ve všech koutech České republiky a my se chceme ještě více přiblížit všem klientům. Prozatím si produkty značky Hobbytec můžete prohlédnout pouze v ukázkovém centru v Říčanech u Prahy. To se změní. Chystáme se otevřít showroom v Brně, Ostravě a Plzni. Moravané tak nebudou muset vážit dlouhou cestu do hlavního města.

S tímto krokem přijde také výrazné posílení naší prezentace v online prostoru. Již několik let výrazně investujeme do e-commerce a příští rok nebude jiný.

Rekordní obraty a další predikce

V loňském roce jsme překonali roční obrat ve výši 400 milionů korun. Oproti minulému roku se jedná o 45% nárůst. Dařilo se také na zahraničních trzích. Na Slovensku jsme se dostali na hranici 3 miliony euro. K tomu jsme spustili velkoobchodní prodej v Polsku a Irsku, zároveň jsme zahájili přípravy v Německu a Rakousku. Také jsme posílili systém vedení zásob a začali s přechodem na nové ERP. K tomu jsme spustili certifikaci výrobků vlastní výroby.

Tyto úspěchy pro nás představují obrovský závazek do budoucna. Našim cílem se stává meta 550 milionů Kč v ročním obratu. S tím očekáváme další posílení v personální struktuře firmy. Investice budou také v infrastruktuře. Výrobní závod rozšíříme na více než 9 000 m². V rámci zahraničí chceme posílit pozici na rakouském a německém trhu.  

Širší výběr produktů na míru

Stěhování do větších prostor nám přineslo další možnosti. My jsme se příležitosti chopili a rozšířili naše technické zázemí. V našem výrobním arzenálu přibyla nová výrobní linka Elumatec 628 v hodnotě přes 20 milionů Kč. To se promítne v širší nabídce hliníkových produktů.

V letošním roce 2022 začínáme vyrábět modulární rozměry pergol a zimních zahrad. Zároveň se více chceme věnovat elegantním zimním zahradám se sklem bez rámu. Jelikož je hliník zcela variabilní ve svém provedení, můžeme ho zvolit v jakémkoliv barevném odstínu. Proto připravujeme projekt vlastní lakovny, která ještě zlepší výrobu zahradních staveb na míru. Součástí našeho vývoje bude implementace nového ERP systému jako nástroje k optimalizaci firemních procesů.

Nová výrobní linka Elumatec 628 


Podívejte se do našeho nového skladu