MagazínKvalitní zahradní nábytek zaručí pohodlí

Jistě se shodneme na tom, že léto je ideální období k příjemnému odpočinku na zahradě, pod pergolou, na terase či v altánu. Avšak příjemný odpočinek nám zajistí pouze pohodlný zahradní nábytek. Bez pohodlí, může být i ten nejdražší nábytek sebehezčí, ale zbytečný. Krása, kvalita a pořizovací cena, nejdou spolu vždy ruku v ruce. Jestliže však zahradní nábytek poskytuje příjemný odpočinek, dobře vypadá a je z kvalitních materiálů, tak nám většinou nečiní potíž za kvalitu zaplatit i vyšší cenu.


4.7.2017
 
Jistě se shodneme na tom, že léto je ideální období k příjemnému odpočinku na zahradě, pod zahradení pergolou, na terase či v altánu. Avšak příjemný odpočinek nám zajistí pouze pohodlný zahradní nábytek. Bez pohodlí, může být i ten nejdražší nábytek sebehezčí, ale zbytečný. Krása, kvalita a pořizovací cena, nejdou spolu vždy ruku v ruce. Jestliže však zahradní nábytek poskytuje příjemný odpočinek, dobře vypadá a je z kvalitních materiálů, tak nám většinou nečiní potíž za kvalitu zaplatit i vyšší cenu.

Čím se řídit při výběru zahradního nábytku
 

Zejména počtem osob v domácnosti a také místem využívání zahradního nábytku. To v jakém prostředí bude nábytek stát, hraje při jeho výběru také významnou roli. Další otázky, které bychom si měli položit: Budeme mít čas věnovat se jeho údržbě? 
 

Levný nemusí znamenat špatný
 

Plast. Plastový zahradní nábytek bývá mnohdy haněn a jeho vynikající vlastnosti bývají opomíjeny. Plast se vyznačuje velmi nízkou hmotností a tudíž snadnou mobilitou. Jeho údržba je také velmi snadná. Navíc, jestliže jej poškodíme nešetrným užívání, nečiní nám problém pořídit si jiný kousek nábytku, protože jeho pořizovací cena není nikterak závratná.
 

Umělý ratan

Taktéž umělý ratan řadíme mezi plasty a přesto lze zahradní nábytek z umělého ratanu lze zařadit mezi TOP nábytek. Nejen pro svou odolnost, pořizovací cenu a snadnou údržbu. Také jeho vzhled řadí zahradní nábytek z umělého ratanu mezi luxusní zahradní nábytek.
 

Přírodní ratan

Zahradní nábytek z přírodního ratanu, je velmi krásný. Má nízkou hmotnost avšak vzhledem k tomu, že se jedná o přírodní materiál, je náchylnější k poškození než nábytek z technoratanu. Je velmi pohodlný a je ideální k využití v zimních zahradách a zastřešených pergolách, kde na něj nepůsobí tak silně klimatické změny.

 

Dřevo

Dřevo je prověřeno staletími. Dřevěný zahradní nábytek by nás tedy neměl zklamat. Aby byl dřevěný nábytek dostatečně pohodlný, je vhodné doplnit jej vhodnými podsedáky či polstrováním. Ty pak plní funkci nejen zvýšení pohodlí, ale také chrání dřevo, například máme-li mokré plavky a chceme si chvilku posedět. Cena dřevěného nábytku se odvíjí také od použitého materiálu. Dřevo z jehličnanů doplňují exotické dřeviny teak, meranti nebo eukalyptus.
 

Kov

Nábytek z kovu se vyznačuje vysokou odolnost, zejména vůči klimatickému zatížení. Avšak i kovy potřebují náležitou ochranu, a to před korozí. S vhodným nátěrem nám bude zahradní nábytek z kovu sloužit velmi dlouho. Kovový nábytek je vysoce stabilní a má vysokou nosnost, avšak vzhledem k těmto vlastnostem se vyznačuje také vyšší hmotností.