MagazínVolba čistící bazénové technologie

Ať už se rozhodneme pro jakoukoliv bazénovou technologii, nikdy nám neodpadne nutnost čištění bazénové vody od mechanických nečistot a kontrola pH.

2.5.2017
 
Ať už se rozhodneme pro jakoukoliv bazénovou technologii, nikdy nám neodpadne nutnost čištění bazénové vody od mechanických nečistot a kontrola pH.
 

Čištění bazénové vody od mechanických nečistot

Při odstraňování mechanických nečistot se neobejdeme bez filtrace. Vzhledem k objemu bazénu pak volíme jednodušší kartušovou nebo výkonnější pískovou filtraci. Filtračnímu zařízení můžeme s odstraněním mechanických nečistot dopomoci vysavačem do bazénu. Tyto vysavače kvalitně čistí nejen dno, ale i stěny bazénu. Pro rychlé vylovení napadaných nečistot, pak máme samozřejmě k dispozici síťku na teleskopické tyči.
 

Pomocník pro mechanické Čištění

Aby bazénová filtrace zachytila i ty nejmenší částice, je dobré, jednou do týdne, anebo dle potřeby, použít vločkovač. Vločkovač je na trhu v tekuté formě a má schopnost navázat i mikroskopické nečistoty a vytvoří tzv. vločky, které se pak snáz odfiltrují.
 

Chemické čištění

Při chemickém čištění bazénové vody se neobejdeme bez znalosti aktuálního pH bazénové vody. Na základě pH pak dávkujeme daný chemický prostředek. Dezinfekci vody v bazénu je možné provádět chlorováním nebo pomocí elektrolýzy slané vody. Chlorování má jednu nespornou výhodu, ta tkví v pořizovacích nákladech na technologii. Při dezinfekci pomocí slané vody se nevyhneme pořízení solinátoru, avšak zase se vyhneme manipulací a skladování chlorových přípravků. Do solinátoru použijeme mořskou sůl a složité procesy odpadávají.
 

Tip:

Práce při údržbě bazénu není tak příjemná, jako relaxace v bazénu. Pokud si pořídíme k bazénu zastřešení, ušetříme nejen čas, který budeme trávit při mechanickém odstraňování nečistot. Zastřešení bazénu je ekonomické i z důvodů teplotních úniků, snižuje odpar vody i riziko řas. A má nesporné i bezpečnostní hledisko. Zastřešený a uzavřený prostor bazénu neohrozí děti v nepřítomnosti dospělých.