MagazínVenkovní bazény: jaký mají vliv na naše zdraví?

Češi si bazény u domu oblíbili. Bazény mohou mít významný vliv na naše zdraví.

Češi si bazény u domu oblíbili. Bazény mohou mít významný vliv na naše zdraví. 
 

Co nám koupě bazénu přinese? 

Každému z nás je jasné, že nám bazén v první řadě přináší osvěžení, zábavu a také dobrou náladu. V bazénu zapomenete na běžné starosti, uvolníte tělo i mysl a užijete si legraci. Bazén tak výrazně ovlivňuje psychickou pohodu. Pokud vám postačí pouze tento faktor, pak je pro vás vhodný nadzemní bazén. 
 

Bazén proti bolestem

Trpíte bolestmi zad nebo kloubů? Chcete si ze zdravotních důvodů pořádně zaplavat ve vlastním bazénu? Pak jsou vhodnou volbou velké zapuštěné bazény. Pořiďte si takový, do kterého lze instalovat protiproud, který umožní plavání na jednom místě. Pravidelné plavání je perfektním lékem na bolest zad. 
 

Plavejte každý den

Při bolestech zad, kloubů i pro udržení fyzické kondice je vhodné plavat každý den. Pokud však spočítáte, kolik stojí denní vstupné na bazén, zjistíte, že se vám investice do vlastního bazénu vyplatí. Specializovaní prodejci nabízí nejen prodej bazénu, jejich výběr i realizaci. Nemusíte se tak prakticky o nic starat a za pár dní si můžete na zahradě zaplavat. 
 

Bez údržby to nejde

Aby měl bazén skutečně pozitivní vliv na vaše zdraví, je potřebná kvalitní a především pravidelná údržba bazénu. Pokud vám na vašem zdraví záleží, používejte bazénovou chemii bez chloru, ale se stejným účinkem, jako byste používali chlor. Naučte se základní kroky údržby a o bazén pravidelně pečujte. Spoustu starostí vám ušetří zastřešení bazénu. S pravidelnou údržbou rovněž prodloužíte životnost bazénu. Vzhledem k tomu že jde o investici do vašeho zdraví, není nad čím dlouze přemýšlet.