MagazínHoupačky na zahradu pro odpočinek a zábavu

Houpačky na zahradu jsou skvělým doplňkem. Užijete si zábavu i odpočinek sami nebo s celou rodinou. Na zahradě by neměly chybět ani houpačky pro nejmenší děti. Jakou si vybrat? Kovovou nebo dřevěnou?


Houpačky na zahradu jsou skvělým doplňkem. Užijete si zábavu i odpočinek sami nebo s celou rodinou. Na zahradě by neměly chybět ani houpačky pro nejmenší děti.

Jakou si vybrat? Kovovou nebo dřevěnou? 

Mezi oblíbený zahradní nábytek patří také houpačky na zahradu, které jsou vhodné pro celou rodinu. V současné době patří mezi nejoblíbenější houpačky dřevěné. Můžete si vybrat levné i luxusní, rozkládací varianty. 
 
Široký sortiment umožní vybrat si také různé barvy konstrukce, ale i podsedáků, také různé tvary a velikosti houpaček. Liší se mezi sebou cenou i kvalitou zpracování. Houpačky ze dřeva se hodí především na chatu či chalupu. K moderní novostavbě si můžete vybrat designové kovové houpačky. 
 

Jak vybírat houpačky na zahradu? 

V první řadě je nejdůležitější nosnost. Sedačka houpačky musí unést alespoň 250 kg. Rovněž je důležité, abyste se na houpačku vešli všichni členové domácnosti. Podstatná je velikost sedací plochy, budete mít při houpání větší pocit jistoty. 
 
Pokud máte na zahradě málo místo, můžete si pořídit závěsné houpací sítě. Upevňují se mezi stromy nebo do předem připravené konstrukce. I zde je důležitá nosnost, kvalita materiálu. Některé houpací sítě lze v konstrukci uzamknout, aby se nehoupaly. 
 
Nepodceňujte rovněž bezpečnost, především pokud kupujete houpačku na zahradu pro malé děti. Konstrukce houpačky musí být stabilní a bezpečná. Dodržujte maximální hmotnost dítěte a vybírejte také podle věku. Nehodí se příliš nejlevnější varianty, které nemusí mít dostatečnou oporu. Do houpačky na zahradu investujte stejně jako do každého jiného nábytku. Neměla by být náročná na údržbu. Klasická houpačka může s dítětem růst po několik let s dítětem.