MagazínVýhody použití tlakové myčky

Tlakové myčky pracují s mnohonásobně vyšším tlakem, než je tlak atmosférický, proto se nazývají vysokotlakými čističi. Tlakovou myčku mnozí nazývají wapkou, jde o obecně ustálený název.

14.4.2017
 
Tlakové myčky pracují s mnohonásobně vyšším tlakem, než je tlak atmosférický, proto se nazývají vysokotlakými čističi. Tlakovou myčku mnozí nazývají wapkou, jde o obecně ustálený název.
 

K jakému účelu je vhodná vysokotlaká myčka

Tlaková myčka je výborným pomocníkem k čištění malých a středně velkých ploch, zámkové dlažby, domovních fasád, vypuštěných bazénů, automobilů, apod. Tlaková myčka má velmi všestranné využití a její největší předností je velká úspora vody. Při porovnání s běžnou zahradní hadicí, dokážeme při práci s tlakovou myčkou ušetřit až 80% množství vody.
 

Typy tlakových myček

Nejmenší tlakové myčky se vyrábějí jako přenosné, ty větší jsou opatřeny kolečky, pro snadnější manipulaci. Tlakové myčky jsou buď ruční, nebo samojízdné, dále je můžeme rozdělit na myčky s ohřevem, nebo bez ohřevu vody.
 
Všechny druhy tlakových myček pracují na podobném principu. Vysokotlaké čerpadlo je poháněno elektromotorem nebo spalovacím motorem. Čerpadlo nasává vodu a tlačí ji přes trysku, která je umístěná na konci hadice. Takto vytvořený tlakový paprsek je ideální pro čištění povrchů.
 

Aby wapka dobře fungovala

Tlakové myčky jsou uzpůsobeny pro práci s čistou vodou. Vodní přípojka je opatřená sítkem pro odstraňování případných nečistot ze vstupního zdroje vody. Tato sítka jsou vyrobená z různých materiálů, plastů, kovů nebo jejich kombinací. Sítka je občas zapotřebí vyměnit, aby myčka pracovala bez problémů.
 

Vysokotlaké myčky s ohřevem vod

Pokud je tlaková myčka opatřená ohřevem vody, je práce s ní ještě efektivnější. Je zřejmé, že horká voda spolu s čisticím prostředkem zvyšuje mycí účinek. Voda v myčce bývá ohřívána pomocí teplovzdušného nebo elektrického ohřevu.
 

Tip:

Myčku bez vlastního ohřevu vody, můžeme propojit s průtokovým ohřívačem a tím docílit podobného efektu, avšak ne všude se nám tento záměr zdaří.