MagazínJaké má být kvalitní zahradní posezení?

U záhradného nábytku tiež platí, že očarovať by nás mal nielen farbami, ale aj svojou praktickosťou. Pri nákupe je vhodné si nábytok, ak máme tú možnosť, vyskúšať. Zaujímať by vás mala výška stola, pohodlnosť stoličiek i lehátok.U záhradného nábytku tiež platí, že očarovať by nás mal nielen farbami, ale aj svojou praktickosťou. Pri nákupe je vhodné si nábytok, ak máme tú možnosť, vyskúšať. Zaujímať by vás mala výška stola, pohodlnosť stoličiek i lehátok.

U zahradního nábytku rovněž platí, že očarovat by nás měl nejen barvami, ale rovněž svou praktičností. Při nákupu je vhodné si nábytek, pokud máme tu možnost, vyzkoušet. Zajímat by vás měla výška stolu, pohodlnost židlí i lehátek.

Aby byl zahradní nábytek co nejpohodlnější, musí jeho výrobce dodržovat určité parametry. Například lavice by měla mít sedací část širokou 30 - 40 cm, ve výšce 40- 45 cm nad zemí. Opěradlo by mělo být 90 cm nad zemí.

Rozměr sedaček závisí na jejich tvaru. Rozměr sedadel by měl být 30 x 30 cm nebo 50x50 cm. V případě kruhového tvaru by měl být průměr 30 - 40 cm. Nezapomeňte na to, aby byla lavice dokonale stabilní. Můžete ji ukotvit do země.
Zahradní stůl by měl mít pro pohodlné stolování výšku alespoň 65 cm. Pokud máte v rodině více než 170 cm vysoké osoby, volte výšku alespoň 75 cm. Stůl musí být rovněž stabilní a jídelní plocha dostatečně velká. Kulatý stůl by měl mít průměr 80 cm, u obdélníkového stolu hledejte rozměry 70 x 100 cm.

Důležitý je také materiál

U zahradního nábytku volte i materiál podle kvality. Důležité je si zodpovědět otázku, zda se chcete věnovat pravidelné údržbě nábytku. Pokud ano, můžete volit dřevěný nábytek, nábytek z teaku a dalších exotických dřevin.

Pokud chcete lehký nábytek a nenáročný na údržbu, pak volte nábytek z plastu, hliníku či ratanu nebo umělého ratanu. Zahradní nábytek využijete na zahradách, v zahradních domcích, u bazénu, na terase. Nezapomeňte na kvalitní podlahu. Nábytek se nesmí zabořit do země, hrozí vám zranění. Stačí jej postavit na dlaždice nebo betonovou desku či dřevěnou podlahu.