MagazínElektrická tlaková myčka

Prázdniny neprázdniny, na zahradě se uklízí i navzdory letnímu období. Je potřeba umýt bazén, zahradní nábytek, dlažbu na terase, fasádu, auto nebo kolo? S elektrickou tlakovou myčkou to půjde hravě.

25.7.2017
 
Prázdniny neprázdniny, na zahradě se uklízí i navzdory letnímu období. Je potřeba umýt bazén, zahradní nábytek, dlažbu na terase, fasádu, auto nebo kolo? S elektrickou tlakovou myčkou to půjde hravě.
 

Úspora času i námahy

Tlaková myčka, je kvalitní pomocník, ale aby splňovala kladené nároky, je potřeba vybrat si tu správnou. Optimální je vybrat si tlakovou myčku s veškerým příslušenstvím, abychom měli potřebné nádstavce pro různé možnosti čištění. Je také značný rozdíl v tom, jestli si pořídíme tlakovou myčku napojující se na vodovodní řád nebo takovou, která funguje třeba na vodu ze sudu. Pomocí tlakové myčky uspoříme nejen čas a námahu, ale až 80% vody, oproti omývání s hadicí.
 

Co je při výběru důležité

Při výběru wapky je dobré zaměřit se na čerpadlo. Čím je tlak v čerpadle vyšší, tím je mytí účinnější. Také průtok čerpadla je důležitý. Vyšší průtok zaručí rychleji odvedenou práci. Je dobré věnovat pozornost i materiálu, z kterého je čerpadlo vyrobeno. Ty nejlevnější a nejméně výkonné myčky mají čerpadlo zhotoveno z odolných plastů.
 

Kvalita za rozumnou cenu

Za velmi zdařilý typ tlakové myčky, lze považovat elektrickou myčku Michelin MPX 130 BW. Tato myčka má kvalitní triplexní kovové čerpadlo s písty z tvrzené nerezové oceli. Bezpečné ovládání myčky zajistí systém TSS. Jde o takzvaný total stop systém, který po uvolnění spínače na rukojeti ihned vypne přívod vody a tím se myčka zastaví.
 

Tipy

Některé povrchy je možné nevhodným použitím trysky poškodit. Je dobré používat myčku, u které lze regulovat tlak vody. Čerpadlo wapky je ohroženo vnikem nečistot, tyto můžeme eliminovat vhodným filtrem. Po ukončení práce, nejen že vypneme přívod vody, ale hlavně odtlakujeme pistoli, avšak není nutné přístroj odvodňovat. K odvodnění přístroje musíme přistoupit vždy před jeho zazimováním.
 

Bezpečnost především

Vysokotlaký čistič při neopatrném používání může přinést více škody než užitku a dokáže přivodit vážná zranění. Nikdy pistolí nemiřte na lidi či zvířata a před prvním spuštěním přístroje se seznamte s jeho obsluhou a bezpečným provozem.