MagazínChcete grilovat i v chladných dnech

Rádi grilujete, ale s koncem grilovací sezóny se obáváte, že se s touto pohodovou aktivitou budete muset rozloučit? Řešení je hned několik. S grilováním se ani v chladných dnech nemusíte rozloučit.

22.9.2017
 
Rádi grilujete, ale s koncem grilovací sezóny se obáváte, že se s touto pohodovou aktivitou budete muset rozloučit? Řešení je hned několik. S grilováním se ani v chladných dnech nemusíte rozloučit.
 

Venkovní topidlo
 

Jedno z možných řešení představuje pořízení zahradního topidla. A to tehdy chceme-li grilovat venku. V kategorii topidel si lze vybrat z varianty sálavých ohřívačů, ve tvaru hřibu nebo pyramidy a v jejich dolní části je uložena plynová bomba. Druhým typem topidel je infrazářič, který zajišťuje okamžité teplo. Ideální volba je pak pořízení zahradního topidla s dálkovým ovladačem.
 

Elektrický gril
 

Ač to tak nevypadá, tak pořízení elektrického grilu představuje druhý typ řešení. Chcete grilovat? Nemusíte být přitom přece pouze venku. Na elektrickém grilu vytvoříme stejně lahodné pochoutky, jako na grilech určených pouze k venkovnímu použití. Pro vytvoření neopakovatelné atmosféry je báječné mít možnost umístit elektrický gril do prostoru zimní zahrady nebo terasy s posuvným zastřešením.

 
 

Přednosti elektrického grilu
 

Mezi největší výhody patří zejména čistota grilování. Elektrický gril je velmi rychle rozehřátý a jeho teplotu lze velmi snadno regulovat, přesně podle toho, jaký druh pokrmu právě grilujete. Elektrický gril je také proti jiným nenáročný na údržbu. Veškeré jeho příslušenství – grilovací rošt, grilovací desku lze jednoduše vložit do myčky a běžně umýt.
 

Péče o elektrický gril
 

Aby elektrický gril dobře sloužil, vyžaduje určitou péči. Po použití je potřeba věnovat dostatečnou pozornost vyčištění grilu, aby se zachoval nejen hezký vzhled grilu, ale hlavně hygiena. K vyčištění grilu není vhodné používat agresivní prostředky. Vystačíme si nejprve s papírovými utěrkami, kterými setřeme nečistoty a pak se saponátem a houbičkou, kterými gril dočistíme.

 

Doporučení
 

Pro připojení elektrického grilu se nehodí používání prodlužovacích kabelů. Gril je vhodné k síti připojit způsobem, aby nedošlo k poranění v důsledku zakopnutí o přívod elektřiny.