MagazínBezpečně u zahradního bazénu

Jsme klidní, spokojení a šťastní, když jsou naše děti v bezpečí. A toto pravidlo platí neméně v rovnici dítě a bazén.

12.5.2017

Jsme klidní, spokojení a šťastní, když jsou naše děti v bezpečí. A toto pravidlo platí neméně v rovnici dítě a bazén.  
 

Bezpečnost především

Vodnímu prostředí se člověk nevyhne a v současné době, kdy je trendem mít zahradní bazén, to platí dvounásobně. Navíc plavecká dovednost zvyšuje celkovou gramotnost člověka, proto bychom o ní neměli ochudit ani naše děti.
 

Plavecké pomůcky

Chcete, aby se Vaše dítě naučilo brzy plavat? Chcete mít jistotu, že jste nic nezanedbali? Tak vsaďte na profesionální plavecké pomůcky. Myslíte si, že se Vaše dítě nemůže naučit plavat v domácím, zahradním bazénu? Opak je pravdou. Dítě se učí hrou a té si doma užije bezpochyby více než ve škole. Důležitý je zejména otevřený a vstřícný přístup rodičů.
 

Jak na to?

Zpočátku, pro nejmenší ratolesti, nám zcela jistě postačí menší nadzemní bazén. Nepředstavuje závratnou investici, nezatěžuje zahradu, je možné jej přesunout na jiné místo, má zkrátka spoustu výhod. Ano, je trochu menší, ale na to, aby děti měly radost z vodního prostředí, na to, aby se naučily potápět a nebály se vody v nose nebo uších, na to nám nadzemní bazén jistě postačí.
 
Pokud máme starší děti, je vhodné mít bazén větší a pevnější. Přece jen se nemůžou naučit plavat, pokud nemohou udělat pár plaveckých temp. Tady už přichází větší investice s pořízením většího bazénu. Pokud však víme, že naše děti jsou milovníci vody, tak se nám tato investice do zapuštěného zahradního bazénu zcela jistě vyplatí. Možností koupání v bazénu na vlastní zahradě ocení každý rodič. Má své dítka na očích, ví jaká voda, díky čištění, v jejich bazénu je, zkrátka máme pocit, že jsou naše děti v bezpečí a o to jde dobrým rodičům především.
 

Čistá voda v bazénu

Bazén jakékoliv velikosti vyžaduje každodenní péči. Pokud chceme mít průzračně čistou vodu, bez závad nevyhneme se pořízení bazénové filtrace. Díky pískové filtraci eliminujeme množství bazénových chemikálií na minimum.

Solární kolektory a tepelná čerpadla pak prodlouží koupací sezónu a celkově zvýší komfort v užívání bazénu. Při koupi bazénu je dobré myslet také na pořízení schůdků, krycí plachty, osvětlení, solární sprchy a dalšího příslušenství, které nám zpříjemní pobyt u bazénu. U kvalitnějších bazénů je dobré zvážit jejich zastřešení. Avšak ani levnější bazény nemusí být ochuzeny, protože malé děti a zejména jejich rodiče, ocení ochránění dítěte před dlouhodobým slunečním zářením stínící markýzou.
 

Vodní hračky

Hra je pro dítě nejdůležitějším prostředkem k učení, proto podpořme své děti koupí vodních hraček, skluzavek a těšme se z jejich radostného dovádění ve vodě. Vždyť i tento čas uplyne velmi rychle a později budeme s radostí vzpomínat a říkat si, jak je dobře, že jsme rodině pořídili zahradní bazén.