MagazínBazény s pevnou stěnou se hodí do každé zahrady

Letní prázdniny bez vodních radovánek si většina lidí moc nedokáže představit. S příchodem prvních letních paprsků se tak otevírají koupaliště, zaplňují se plácky před rybníky a na zahradách se napouštějí bazény.

Letní prázdniny bez vodních radovánek si většina lidí moc nedokáže představit. S příchodem prvních letních paprsků se tak otevírají koupaliště, zaplňují se plácky před rybníky a na zahradách se napouštějí bazény.
 

Výběr je široký

Pořídit si bazén na zahradu může, ale nemusí být drahou záležitostí. Hodně záleží na typu a velikosti. Malý nafukovací bazének pro děti pořídíte velmi levně. Větší investicí pak jsou nadzemní kruhové bazény. V těch se při dobré vůli dá udělat i pár temp, ale na plavání to stejně moc není. Plavci si pořizují hlavně zapuštěné a částečně zapuštěné bazény.

A oblíbené jsou bazény s pevnou stěnou. Toto jsou vodní plochy, ve kterých si už reálně zaplavete. Ale zadarmo to nebude. Cena úzce souvisí s tím, kolik metrů čtverečních vodní plochy chcete. 
 

Různé doplňky

K těm nejmenším bazénům, ať už mají pevnou stěnu nebo se nafukují, nepotřebujete dokupovat zhola nic. Prostě jen napustíte vodu a necháte děti se vyřádit. U velkých bazénů je to jinak. Pro nadzemní bazén je potřeba koupit minimálně schůdky, jinak si moc nezaplavete. Také je nezbytná sada na čištění bazénů. Do vody často padají různé nečistoty a je potřeba je průběžně odstraňovat. Dobrou investicí je pak plachta, která účinně zabraňuje v zašpinění vodní hladiny. Bazény se dají i zastřešit. Nejedná se pouze o preventivní opatření proti nečistotám, které odněkud donese vítr, ale teplota vody udržuje po dlouhou dobu konstantní. A to i když se venku prudce ochladí. Plavat tak lze i při nepřízni počasí.
 

Pro děti i pro dospělé

Pokud chcete na zahradu kupovat bazén, musíte si nejprve ujasnit, pro koho má být určen. Děti předškolního věku se dokáží vyřádit v nafukovacích bazénech i v malých bazénech s pevnou stěnou. Jejich cena je v podstatě zanedbatelná. Plnohodnotně se dá plavat ale až v zapuštěných, respektive částečně zapuštěných bazénech. Levná záležitost to ale není. Kompromisem mohou být bazény nadzemní.