MagazínAkumulátorové sekačky na trávu

Sekačky elektrické i sekačky na benzín známe již velmi dlouho. Víme, jaké jsou jejich výhody i nevýhody, avšak akumulátorové sekačky jsou pro mnohé velkou neznámou. A věřte, že nemusí platit předsudek, že zařízení, které je na akumulátorový pohon nestojí za nic.

21.4.2017
 
Sekačky elektrické i sekačky na benzín známe již velmi dlouho. Víme, jaké jsou jejich výhody i nevýhody, avšak akumulátorové sekačky jsou pro mnohé velkou neznámou. A věřte, že nemusí platit předsudek, že zařízení, které je na akumulátorový pohon nestojí za nic.
 

Lehká váha mezi rotačními sekačkami

Ano, akumulátorová sekačka na trávu bezpochyby představuje oproti jiným druhům sekaček muší váhu. A právě její lehká váha je její velkou výhodou. Stejně tak velmi tichý pohon a snadné ovládání. Neméně důležitá je skutečnost, že jsou oproti benzínové a elektrické sekačce zcela ekologické. Akumulátorové sekačky nemají žádný přívodní kabel a nemusíme řešit jejich pohon. Stačí mít nabitou baterii.
 

Baterie sekačky

Travní sekačky s akumulátorovými bateriemi jsou zpravidla dodávány s dvěma bateriemi, avšak údaj o kapacitě baterie se v návodech vztahu vždy na jednu baterii, pokud tento fakt neuvede výrobce jiným způsobem. Druhá baterie slouží pro případ rezervy. Díky bateriím, je pak sekačka vždy připravená k použití.
 

Nevýhoda akumulátorové sekačky

Ve srovnání s jinými modely sekaček má akumulátorová sekačka nižší výkon, což se projeví zejména v členitém terénu nebo u vysoké trávy. A v případě, že nemáme nabitou baterii je logicky nepoužitelná.
 

Jak správně používat aku sekačku

Jestliže se naučíme správně používat akumulátorovou travní sekačku, prodloužíme tím výdrž její baterie a tím, ji zajistíme optimální výkon. Není vhodné startovat sekačku na velmi vysoké trávě. Na vyšší trávu s ní vjeďme až při dostatečně vysokých otáčkách. Důležitá je také výška sekání travních stébel. Ideální výška nastavení sekačky je kolem 40 - 50mm.
 

Tip:

Pokud je trávník pravidelně udržovaný a jeho plocha přiměřená výkonu sekačky, vydrží baterie v sekačce mnohem déle, než když se sečeme trávník zamechovaný a zaplevelený.