Magazín6 tipů jak vyřešit okolí bazénu

Budujete bazén? Přinášíme pár tipů na úpravu jeho okolí.

Budujete bazén? Přinášíme pár tipů na úpravu jeho okolí. 
 

1. Okolí bazénu s lemem

Pokud jste si vybrali bazén na zahradu s lemem, můžete díky jeho konstrukci využívat celou řadu materiálů pro okolí bazénu, které podsunete pod hranu bazénu, čímž vytvoříte přirozený vzhled. Pro okolí bazénu můžete používat dřevo nebo dlažbu. Z moderních materiálů například kamenný koberec či dřevoplast.  Při výběru materiálu se soustřeďte na svůj vkus a také na finanční možnosti. Materiál by měl být mrazuvzdorný a s možností snížení rizika uklouznutí u bazénu. 
 

2. Okolí bazénu s posuvným zastřešením

Chcete mít zapuštěný bazén s posuvným zastřešením? Vybraný materiál se bude instalovat na desku ze železobetonu. Následně  se nainstalují přes vybraný materiál koleje. Protiskluzové podlahy musí být bezpečné a zároveň musí být v souladu s okolím. Podlaha bazénu musí být odolná vůči střídání teplot, slunci, dešti, mrazu a dalším vlivům.  Moderní dlažba s  protiskluzovou úpravou je jednoduchá na montáž.
 

3. Úprava stěn interiérových bazénu

Stěny bazénu, který máme umístěný v zimní zahradě, jsou vystavovány vysoké vlhkosti kvůli odparu vody. Vybírejte si vysoce odolné materiály, například exotické dřevo nebo přírodní kámen.  
 

4. Úprava pomocí trávníku

Mezi levnější a nejméně náročné řešení patří úprava trávníku pomocí bazénu. Nevýhodou je, že těsná blízkost trávníku u bazénu znečišťuje vodu. Při častém přemokření se trávník může změnit v bahennou plochu. Tento problém vzniká často u nadzemních bazénů.
 

5. Dřevěná terasa

Dřevěná terasa okolo bazénu bude vypadat velmi esteticky.Pokud si pořídíte pravé dřevo, musíte jej pravidelně udržovat. Při výběru dřevoplastu či jiných kompozitních materiálů vám starosti s údržbou odpadnou. 
 

6.  Dlažba

Pokud vydláždíte okolí bazénu, zbavíte se starostí s trávou v bazénu, nemusíte zastřihávat rostliny. Vybrat si můžete zámkovou dlažbu, přírodní kámen, lisovaný beton, travertin, cihly, kamínky, keramickou dlažbu.