MagazínZimní zahrada: proč by vám neměla chybět?

Někdo může zimní zahradu vnímat jako módní trend, ale ten kdo zimní zahradu má, ví, že představuje nejen místnost navíc, ale zejména oázu klidu.

Někdo může zimní zahradu vnímat jako módní trend, ale ten kdo zimní zahradu má, ví, že představuje nejen místnost navíc, ale zejména oázu klidu.
 

Proč zimní zahrada?

Mít u svého rodinného domu zimní zahradu skýtá spoustu výhod. Využijeme jí pro posezení s přáteli u grilování na elektrickém grilu a je praktická k možnosti celoročního ustavení stylového zahradního nábytku. Ale nejdůležitější na zimní zahradě je citlivé propojení interiéru s exteriérem. Komfortní kontakt s přírodou oceníme nejen v zimě, ale celoročně, například v chladných měsících.  A ani v létě se nemusíme obávat horka jako ve skleníku, v případě, že využijeme vhodné zastřešení. Právě v horkých letních dnech velmi oceníme výhody posuvného zastřešení.
 

Vybavení zimní zahrady

Abychom se v zimní zahradě cítili příjemně, je žádoucí obklopit se hezkými věcmi, neudělat z ní skladiště nepotřebných věcí, které nechceme v domě. Ty patří do zahradního domku. Můžeme také využít řadu stylových úložných boxů, které budou ladit se zahradním nábytkem. Za velmi vkusné považujeme úložné boxy z umělého ratanu, ze dřeva, apod. Zahradní nábytek, tak jako venku na zahradě, nebude vystaven povětrnostním vlivům, proto můžeme zvolit i náročnější materiály.
 

Květiny v zimní zahradě

Bez květin se v zimní zahradě neobejdeme. Vzhledem ke stálosti vnitřní teploty můžeme v zimních zahradách sázet širší spektrum rostlin, než je tomu v exteriéru. V interiéru jsme však odkázáni na výsadbu do různých květináčů a truhlíků. Opět díky stálému klimatu můžeme i pro kontejnery na rostliny využívat stylové designové květináče. S jejich manipulací v prostoru nám pak pomohou podstavce pod květináče, které jsou dodávány v různých tvarech (čtverec, kruh) i velikostech čímž respektují dno květináče. Jsou tedy bezpečné proti převržení a nijak nenarušují design květináče.
 
Zimní zahrada je dobrá volba.