MagazínZimní zahrada část 6. - typy zimní zahrady

Při plánování zimní zahrady je nutné se rozhodnout pro správný typ. Při výběru rozhoduje cena, budoucí využití a vzhled domu, ke kterému bude stavba přikotvena. Vše musí do sebe zapadnout. V současné době je nabídka široká a přináší hned několik variant.

Jednotlivé typy zimní zahrady se liší v provedení bočních stěn a zastřešení. Dle našich požadavků na vzhled volíme sklo bez rámu nebo v něm, případně se můžeme rozhodnout pro posuvné zastřešení. Pokud toužíme využívat stavbu za každého počasí, nabízí se nám zimní zahrada pro celoroční využití.  

Zimní zahrada se sklem bez rámů 

Zimní zahrada s integrovanými posuvnými stěnami představuje elegantní řešení, které svojí univerzalitou zapadne do jakéhokoliv okolí. Bezpečnostní sklo použité na boční stěny opticky rozšiřuje celý prostor. Jedná se o posuvné řešení a během chvíle lze jednotlivé stěny otevřít a vpustit do interiéru čerstvý vzduch. Stavba zvládne i náročné počasí a je možné ji využívat i za chladnějších dní. 
 

Zimní zahrada se sklem v rámu 

Jedná se o populární řešení, které se stává klasikou české zahrady. Výrazná konstrukce je vyrobena z moderního hliníku a nabídne elegantní design doplněný o vysokou odolnost. Jednotlivé profily jsou zcela bezúdržbové a vytvářejí obvodové stěny vyplněné bezpečnostním sklem. Celá stavba dále vyniká dlouhou životností a možností volby ze široké nabídky provedení. 
 

Japonská zimní zahrada

Elegantní styl, praktičnost a komfort. Zimní zahrada japonského typu vytváří příjemný obytný prostor a každého si získá svým originálním rukopisem. V rámu zasazené stěny lze otevírat a zavírat s maximální lehkostí. Hliníková konstrukce je zcela variabilní a nabídne hned několik možností provedení. 
 

Prohlédněte si nabídku zimních zahrad