MagazínZastřešení u zahradní pergoly

Zastřešení je hlavní součástí zahradních staveb a u pergol to platí dvojnásob. Dotváří samotnou stavbu a ještě zvyšuje její funkční i estetické vlastnosti. Na výběr máme ze dvou hlavních typů. Polykarbonát i sklo jsou kvalitní ve svém zpracování. Jaké jsou jejich hlavní výhody?

Oba materiály spojuje především vysoká odolnost. Pergola je díky tomu schopna vydržet i náročné počasí. Při silném dešti nebo větru nehrozí k vážnému poškození. Interiér je dostatečně chráněn a má prostor plnit svojí funkci. 

1) Populární polykarbonát 

Polykarbonát je v dnešní době stále využívanějším materiálem pro zastřešení hliníkové pergoly. Vyniká především svými mechanickými vlastnostmi, moderním vzhledem a dlouhou životností. 
 
Majitel pergoly ocení především jeho práci se slunečními paprsky. UV ochranná vrstva zvládne i silné sluneční záření a chrání vnitřek před přehříváním. Zároveň disponuje dostatečnou světelnou propustností. 
 
Polykarbonát je cenově velmi přijatelný a levnější než skleněná varianta. Neztrácí však na své kvalitě a svojí funkci zvládne plnit i několik let. Jeho montáž je velmi snadná a nevyžaduje žádné speciální úpravy konstrukce. 
 

2) Elegantní sklo 

Zahradní pergola se sklem je osvědčenou klasikou díky svojí stabilitě a především elegantnímu vzhledu. Materiál společně s hliníkovou konstrukcí vytváří nezapomenutelnou stavbu, která obohatí každé prostředí. 

Použitý skleněný materiál spadá do kategorie bezpečnostních prvků a nabídne především dlouhou životnost. Je zcela odolný vůči silnému dešti, přívalu krup nebo sněhové pokrývce. V případě, že dojde k poškození, netvoří se ostré hrany a nehrozí k poranění osob pod pergolou. 

Zároveň se nemusíme bát umístit pergolu na místo, kde bude neustále vystavena silnému slunci. V nabídce je sklo v mléčném či kouřovém provedení.