MagazínZahradní domky - jednotlivé materiály

Potřebujete na zahradě místo, kam uskladníte sekačku, lopatu, hadice nebo příslušenství k bazénu? Pro tento účel perfektně poslouží zahradní domky.

Zahradní domky - jednotlivé materiály

Potřebujete na zahradě místo, kam uskladníte sekačku, lopatu, hadice nebo příslušenství k bazénu?  Pro tento účel perfektně poslouží zahradní domky. 
 

Dřevěný zahradní domek

Zahradní domky jsou vyráběny z různých materiálů. Nejčastěji se na jejich stavbu používá dřevo. Dřevěný zahradní domek se skvěle přizpůsob,í díky svému přírodnímu vzhledu,zahradě. Dřevěné domky větších rozměrů s izolací poslouží také na přespání, můžete je vybavit nábytkem. Pro své hry je využijí také děti. Obytné domky by měly mít plochu minimálně 3x3 metry. Před nákupem si rovněž udělejte výčet věcí, které chcete v domku skladovat. Usnadní vám to výběr správné velikosti. 
 

Zahradní domek dle svých požadavků

Výhodou je možnost dotvořit si zahradní domek podle svých požadavků. Při objednávce stavebnice si můžete nechat přizpůsobit okna i dveře. Menší nářaďové domky mají panelovou konstrukci, střecha se vyrábí z pískové lepenky. U domku na nářadí zpravidla najdete jen malé okýnko nebo nemají žádné. Větší domky se vyrábí se srubovou konstrukcí. 
 

Plechové zahradní domky

Dalším často používaným materiálem na zahradní domky je plech. Vyrábí se z nich především domky na uskladnění nářadí, mají snadnou montáž a jsou bezúdržbové. V nabídce plechových domků si vyberou i nejnáročnější zákazníci. 
 

Plastové domky na nářadí

Stejně rychlou a snadnou montáž nabízí i plastové zahradní domky. Jedná se o účelovou stavbu na nářadí, zahradní nábytek či sekačky. Plastový domek je lehký a má horší stabilitu, proto je důležité jeho správné ukotvení. K výstavbě nepotřebujete stavební povolení. 
 
Zahradní domek je potřeba postavit na zcela rovný terén. Ideální je základová deska z betonu nebo dlažba. Pokud kolem domku zasadíte květiny a keře, bude vypadat na zahradě přirozeně.