MagazínZahradní altán má své kouzlo

Altány už nejsou pouze záležitostí prvorepublikových filmů. Postupně se začínají protlačovat i na české zahrady. Jejich pořízení určitě neprohloupíte, představují velmi funkční a dokonale elegantní stavbu. Jaký typ je pro vás nejvhodnější? Většinou se jedná o volbu mezi dřevěným a hliníkovým materiálem.

Dřevěné zahradní altány mívají čtyřú, šesti nebo osmiúhelníkový půdorys. Ten je vůbec nejčastější. Střecha ve tvaru nízkého jehlanu pochází také z přírodního materiálu a je opatřena šindelem. Stěny jsou vzdušné, ovšem lze je velmi lehce zaměnit za plné boky, které zajistí dokonalé soukromí od zvědavých pohledů zvenčí

Hliníkové altány

Zahradní altány z hliníku začínají dobývat mnohé zahrady. Konstrukce vyniká svojí lehkostí, vzdušností a hlavně bezúdržbovostí. Stavba z tohoto materiálu nevyžaduje žádnou dodatečnou údržbu. Zároveň lze také doplnit bočními stěnami pro zajištění tepelného komfortu a intimity.
 
 

Výhodný nákup

Jestliže se nyní rozhodnete pro pořízení altánu, získáte tím nejen zahradní altán za velmi příjemnou cenu, ale ke každému altánu dostanete i dárek. Navíc dřevěné altány, které bývají běžně dodávány bez povrchového ošetření dřeva, dodáváme my spolu s lazurou, kterou si můžete vybrat dle svého uvážení z mnoha barevných odstínů.

Prohlédnout více z kategorie Altány