MagazínVyužití betonových opěrných zdí

Opěrné betonové zdi nám nabízí opravdu široké možnosti, kde je lze využít. Jsou vyrobeny z jako prefabrikované betonové zdi, které nejsou finančně příliš nákladné, ušetří vám také čas. Výhodou je také levnější řešení oproti zděným variantám. Snadno si spočítáte, kolik je potřeba dílců na postavení potřebné opěrné zdi.

Opěrné betonové zdi nám nabízí opravdu široké možnosti, kde je lze využít. Jsou vyrobeny z jako prefabrikované betonové zdi, které nejsou finančně příliš nákladné, ušetří  vám také čas. Výhodou je také levnější řešení oproti zděným variantám. Snadno si spočítáte, kolik je potřeba dílců na postavení potřebné opěrné zdi. 

 

Kde lze opěrné zdi využit

  • Opora pro stavby
  • Obrubníky
  • Opěrné zídky
  • Terasy
  • Dělící stěny hnojišť
  • Skládky sypkých materiálů
  • Silážní žlaby
  • Zahradní kuchyně
 
Prefabrikované opěrné zdi umožňují vyskládání jednotlivých dílů do pravoúhlých tvarů i oblouků. Jsou velmi odolné vůči povětrnostním podmínkám, mají neomezenou životnost a stavět je můžete i do výšky. Snadno tak vytvoříte zeď vysokou několik metrů. 
 
Opěrné zdi nabízí mají mnoho výhod. Jsou k dostání v mnoha rozměrech tak, abyste je přizpůsobili svým potřebám. Pořídit si je můžete ve tvaru písmen T a L nebo případně jako rohové řešení. Opěrné zdi jsou naprosto jednoduchou stavbou, při stavbě zídky nepotřebujete maltu. Opěrná zeď bude navíc  skvěle ladit s okolím vašeho domu či penzionu. Potřebujete-li zabránit sesuvu půdy, nemusíte při použití těchto betonových zdí používat maltu a armatury. Můžete si postavit víceúrovňovou terasu nebo regulovat vodní břehy, apod. Možností využití je skutečně mnoho. 
 
Stavbu opěrné zdi zvládnete svépomocí, nemusíte tak vynakládat další finance na řemeslníky. Pro stavbu opěrné zdi nemusíte kopat základy, lze použít například betonové zámkové systémy a geomříže.  
 
Je jen na vás, jak opěrné zdi využijete. Mají dlouhou životnost a nulovou náročnost na údržbu, lze je použít skutečně všude - před domem, na zahradě, na parkovištích, u vody,... Sami jistě přijdete na to, kde se vám mohou opěrné zdi hodit.