MagazínVýhody zastřešeného bazénu

Pokud se rozhodnete pro vyhřívaný bazén, je jeho zastřešení téměř nutností. Důvodů k jeho pořízení se najde hned několik. Dokáže totiž nejen dlouhodobě udržet teplotu vody v optimální výšce, má ale také významné bezpečnostní hledisko při pohybu děti kolem bazénu. Zároveň představuje také výraznou finanční úsporu. 

Zastřešení je skvělým způsobem jak výrazně snížit náklady při ročním provozu. Jedná se o menší výdaje spojené s vytápěním, použitím dezinfekčních prostředků a čištění vody v bazénu. 
 
Při volbě zastřešení vycházejte z toho, jestli jej chcete využívat i jako zastřešený prostor kolem bazénu s možností posezení. V takovém případě byste měli volit vysoký typ konstrukce. Ten nabídne dostatečný prostor pro pohyb, zároveň se však již jedná o větší stavbu a může tak překážet ve výhledu po zahradě. 

Výhody posuvného zastřešení

Výbornou vlastností posuvného zastřešení je, že se polykarbonátové díly zasouvají teleskopicky po kolejnicích, čím lze docílit zcela otevřeného prostoru. Díky užití moderních technologií je manipulace dokonale snadná a zvládnou ji i děti.
 
Když si vyberete vhodné zastřešení pro váš zahradní bazén, ujistěte se u dodavatele, co získáte v ceně zastřešení. Zastřešení bazénu lze koupit za výhodnou cenu i tehdy jestliže kupujete zastřešení jako součást bazénového setu. Zajímejte se také o to, zdali je v ceně zastřešení i montážní materiál a jestli budete schopní smontovat jednotlivé segmenty v celek svépomocí.

Prohlédnout více z kategorie Bazény