MagazínPrůvodce cenou menších staveb

Finance hrají velkou roli za každé situace. Pokud přemýšlíte o nové stavbě, vždy narážíte na hranice svého rozpočtu. Možností na trhu je přitom velká spousta. Shrnuli jsme pro vás základní ceny populárních staveb jako je altán, pergola či menší chatka. 

1) Vkusná plechová garáž do 40 000 Kč

Velmi častým objektem, o jehož realizaci lidé uvažují, je garáž. Ceny u této stavby závisí na spoustě faktorech, jedním z těch nejdůležitějších je použitý materiál. Beton, zdivo anebo stále populárnějších plech. Právě jeho volbou můžeme trefit do černého a najít opravdový kompromis mezi cenou a vlastnostmi. Při běžných rozměrech si připravte sumu okolo 40 000 Kč. Vlastnosti si nezadají se zděnou variantou, která navíc může lehce přijít až na 200 000 Kč
 
Podívejte se na nabídku garáži Hobbytec
 

2) Zahradní domek do 10 000 Kč.

Stále nedoceněná stavba. Tak vidíme zahradní domek. Jeho vlastnosti jsou nekonečné a cena je přitom velmi tolerantní. Plechový zahradní domek je možné získat už od 7000 Kč. V tomto případě se jedná o jednoduchý a praktický domek určený především k uskladnění nářadí. Pokud byste chtěli sofistikovanější řešení, kde se dá třeba i bydlet, pak připadají v úvahu dřevěné zahradní domky. Ty se pohybují cca od 30 000 Kč. V případě, že myslíte ještě dál, komfortní chata s přízemím a jedním patrem vyjde na půl milionu i více.
Inspiraci můžete načerpat v našemu video montovaných domech z naší nabídky
 

3) Kvalitní pergola k nezaplacení

Nejinak jsou na tom i zahradní pergoly. I v jejich případě máte k dispozici různé cenové relace. Ty se liší na základě materiálu, velikosti stavby a její umístění. Menší hliníkové pergoly se pohybují již od 25 000 Kč. Naopak cena velmi designová varianty markýzové hliníkové pergoly se pohybuje již okolo 100 000 Kč.
 
Vždy, ať už se budete rozhodovat o koupi čehokoli, mějte na paměti, že opravdu nejde jenom o cenu ale zároveň i o kvalitu. Nejlevnější řešení není vždy tím nejlepším. Po čase třeba zjistíte, že vám nevyhovuje prostorově.