MagazínVideo - dřevostavba a její popularita

Dřevostavba si postupně získává své místo u českých rodin. Jejich největší výhodou je nízká energetická náročnost a šetrnost k přírodě. Díky tomu se využívají především jako celoroční mobilní a rodinné domy. Skvělé uplatnění naleznou i v komerční sféře jako vrátnice nebo kancelářské prostory.

Svojí funkčnosti se bezezbytku vyrovnají zděné variantě rodinného domu. V nabídce je hned několik konstrukčních systému od těch srubových až po moderní panelové. Ty se vyznačují výbornými mechanickými a tepelnými vlastnostmi. Jejich izolační vlastnosti brání velkému hluku a jsou odolné i vůči ohni. 

Neocenitelná variabilita

Jejich stavba je jednoduchá. Není nutné totiž budovat základní desku. Dům využívá zemních vrutů, které vytvoří dostatečnou stabilitu. Díky tomu se snižují také pořizovací náklady. Ty je možné ušetřit prostřednictvím prací provedených svépomocí. Pokud se rozhodneme změnit dispozice nebo umístění oken, není problém takovou úpravu provést i při samotné realizaci. 

Menší domy se dají postupně rozšířit o další moduly a vytvořit plocha až 150 m². Pokud se tak postupem času naše rodina rozroste o další členy, není problém za krátký čas interiér obohatit o dětský pokoj. To samé platí o dalších zahradních stavbách. Dřevostavbu je ideální doplnit o zimní zahradu nebo pergolu. 

Podívejte se na celkové výhody dřevostavby