MagazínÚložné prostory v zahradě

U mnoha rodinných domů se řeší nerudovská otázka „Kam s ním?“ Ano, kam s ním, s nářadím, zahradní technikou, grilem, příslušenstvím k bazénu, zahradním nábytkem? Kam je uklidit či uskladnit, aby nepřekáželo, ale aby bylo k nalezení, když jej potřebujeme. To znamená, že bychom jim měli najít nějaké stálé místo, kde má vše řád. Nejen, že bude lopata opřená o gril v rohu zahrady. Máme pro Vás jednoduché řešení! A tím je, zahradní domek.

U mnoha rodinných domů se řeší nerudovská otázka „Kam s ním?“ Ano, kam s ním, s nářadím, zahradní technikou, grilem, příslušenstvím k bazénu, zahradním nábytkem? 
 
Kam je uklidit či uskladnit, aby nepřekáželo, ale aby bylo k nalezení, když jej potřebujeme. To znamená, že bychom jim měli najít nějaké stálé místo, kde má vše řád. Nejen, že bude lopata opřená o gril v rohu zahrady. Máme pro Vás jednoduché řešení! A tím je, zahradní domek.
 
Ano, zahradní domek, vyřeší nedostatek skladovacího prostoru. Abychom byli s jeho výběrem spokojení, musíme si ujasnit účel a materiál domku. V současné době je na trhu řada téměř bezúdržbových zahradních domků velmi vysoké kvality. Je však nutné zamyslet se také nad materiálem, ze kterého zahradní domek bude, aby násilně nezasahoval do koloritu naší zahrady a byl nejen účelný, ale také dobře přístupný a hezký na pohled.
 

Plechové zahradní domky

Jsou velmi praktickým řešením nedostatku skladovacích prostorů. Konstrukce těchto plechových zahradních domků je z ocelového rámu, na který jsou uchyceny nerezovými šrouby pozinkované plechy opatřené ochranným povlakem, který je vysoce odolný vůči korozi. Praktické, posuvné dveře jsou zabezpečené kvalitním zámkem.
 

Plastové zahradní domky

Patří také mezi bezúdržbové, levné zahradní domky. Na hliníkovou konstrukci jsou připevněny stěny a střecha z velmi odolného polykarbonátu, který nevyžaduje již žádnou další péči. Je stálobarevný a úspěšně odolává rozmarům počasí. Součástí levných plastových domků je také protiskluzová podlaha.
 
Dveře v hliníkovém rámu jsou opatřeny kvalitním zámkem. Což znamená, že i levný plastový domek může poskytnout skutečně velkorysé a praktické řešení problémů s nedostatkem úložného prostoru. Navíc tyto domky nejsou ochuzeny ani o přirozené denní světlo, neboť střecha je vyrobená technologií, která umožňuje propustnost denního světla v takové míře, že absolutně nepostrádáme okna.
 

Dřevěné zahradní domky

Tyto domky velmi vkusně doplní každou zahradu. Cenově výhodnější jsou pak ty, které jsou vyráběny v sériích a jsou dodávány jako stavebnice, které si můžeme sami smontovat. 
 
Avšak pokud si na montáž dřevěného zahradního domku netroufáme sami, je možnost dodání domku i s jeho následnou montáží. Stavebnice bývají ze smrkového dřeva, které není ošetřeno, proto je nutné věnovat náležitou pozornost kvalitnímu nátěru ještě před samotnou montáží. Užitná plocha těchto domků je velmi rozmanitá a odvíjí se právě od účelu, k jakému budeme domek využívat. Uložíme v něm „jen“ nářadí, nebo v něm chceme i přenocovat? Ano i to je možné. Dřevěné zahradní domky jsou dodávány v rozmanitých variacích a skýtají řadu možností