MagazínTrendy v zahradě: pořiďte dětský koutek pro děti

I děti potřebují dostatek prostoru. Zahrada jim nabídne mnoho zážitků, pobyt na čerstvém vzduchu i zábavu.

I děti potřebují dostatek prostoru. Zahrada jim nabídne mnoho zážitků, pobyt na čerstvém vzduchu i zábavu.
 

 

Ráj pro děti

Ačkoliv si to děti zaslouží, dětským koutkům je v soukromých zahradách věnováno jen málo prostoru a času. Ne každý rodič chce mít na své zahradě dětské hřiště nebo jej budovat svépomocí. Mají strach, že poté, co děti odrostou, zbude jim jen pracně vybudovaná plocha, která se těžko odstraňuje. 
 

Dopřejte dětem zábavu

Dětem bychom měli dopřát trochu prostoru a vybudovat pro ně alespoň pískoviště. V obchodech můžeme zakoupit houpačku, prolézačky nebo trampolínu. Vybrat si můžeme z plastu, dřeva či kovu jednoduché hračky, které umístíme do zahrady. Nejjednodušší je stavba pískoviště. Při nákupu dětského vybavení, je potřeba dbát především na jejich bezpečnost. 
 

Bezpečnost nade vše

Pokud chcete umístit na zahradu dětské hřiště, postavte je na místo, na které uvidíte z oken či z terasy domu. Rozhodně by nemělo být v blízkosti bazénu či jezírka. Jako podklad pod hřiště rozhodně nepoužívejte beton, ani dlažbu. Hřiště by mělo být na místě, kde nesvítí přímo slunce, ale není ani velký stín, případně můžete hřiště zastínit. Máte-li psy a kočky, pískoviště je potřeba zakrývat na noc plachtou. 
 

Pro aktivní děti

Hra je pro děti velmi důležitá a přirozená aktivita, která pomáhá rozvíjet jejich dovednosti a fantazii. Do zahrady můžete pořídit dětské domečky nebo skákací hrady, různé skluzavky, s ohledem na jejich bezpečnost. Herní prvky je potřeba dobře ukotvit do země, musí být stabilní a unést velkou zátěž. Během roku kontrolujte stav hracích prvků a vadné díly vyměňte, povolené šrouby utáhněte. Dřevěné domečky mohou být pěkným prvkem zahrady, zakoupit lze hotovou stavebnici, kterou jednoduše složíte.