MagazínStínící technika jako neocenitelný pomocník

Potřebujete ochránit sebe před nadměrnými slunečními paprsky? Nadměrný svit může být otravný ať se nacházíte uvnitř domu, pod zahradní pergolou či na terase. Možností, jak vytvořit příjemný stín, je naštěstí hned několik. Správně zvolenou technikou navíc designově obohatíme celý prostor.

Asi nejběžnějším řešením jsou v současné době markýzy. Ty slouží k zastínění odpočinkových i užitkových ploch jako jsou výkladní skříně. Pokud se je rozhodnete umístit na terasu či balkon, mohou designově obohatit celé místo.

Na výběr je totiž z celé řady typů a barev. Zvolit se dá také vizuální podoba a různém systémy otevírání – kloubové, mechanické, boční, svislé, kazetové, sklopné a výsuvné. Poslední typ může ochránit opravdu velké plochy a vytvořit zajímavý architektonický prvek.

Multifunkční venkovní rolety

Dalším řešením jsou venkovní rolety. Ty nejen kvalitně chrání před slunce, ale zároveň také tlumí zvuk a poskytují zvýšenou ochranu majetku. Většina lidí se bojí jejich příliš nápadného vzhledu. Opak je pravdou. Dají se perfektně sladit s fasádou domu, čímž se stanou prakticky neviditelné.

Screenové neboli zipové rolety představují populární způsob, jak zastínit pergolu. Díky své povaze po zatažení kompletně uzavřou celý prostor. Do interiéru se tak nedostane prach a neuniká ani teplo. Při jejich výrobě jsou použitý kvalitní materiály, což jim zaručuje dlouhou životnost a odolnost před vnějšími vlivy. Zároveň nabízejí dokonalý pocit soukromí.

Venkovní žaluzie šetří peníze

Předokenní venkovní žaluzie vytváří optimální prostředí z pohledu světelných a tepelných podmínek. Kvalitní zpracování poskytuje dostatečnou ochranu celému interiéru a šetří náklady na klimatizaci a vytváří příjemné klima.

Lamely se dají nastavit tak, abyste ve stejnou dobu chránili vnitřek před slunečními paprsky, a přitom umožnili průchodu vzduchu. Hliníková varianta je vysoce odolná a chrání majetek před nezvanými návštěvníky.

Stínící technika v nabídce Hobbytec