MagazínStínění pergoly

Potřebujete vyřešit stínění pergoly proti nadměrnému slunečnímu záření ? Poradíme vám, jak na to. Pergola či zimní zahrada umožní zastínění střešní části proti dešti slunečním paprskům a boční zastínění, které je vhodné proti větru či nízkému slunci.

Potřebujete vyřešit stínění pergoly proti nadměrnému slunečnímu záření ? Poradíme vám, jak na to.  Pergola či zimní zahrada umožní zastínění střešní části proti dešti slunečním paprskům a boční zastínění, které je vhodné proti větru či nízkému slunci.
 

Markýzy

Fungují jako rolety, které jsou napnuty a vybaveny vodícími lištami. Montáž i ovládání jsou velmi jednoduché, můžete si vybrat z široké palety barev i vzorů či si nechat připravit potisk na míru. Markýza chrání před sluncem, sněhem, deštěm i silným větrem.
 

Markýzy jsou ideální stínící technika

Instalováním markýzy si zajistíte potřebnou ochranu před sluncem. Venkovní markýzy jsou schopny pojmout až 80% slunečních paprsků a patří tak mezi nejideálnější stínící techniku. Je vhodná pro zastínění pergol  i balkonů, lodžií a zahradních posezení u restaurací. 
 
Markýza vás ochrání před sluncem a přitom vám nebrání ve výhledu do okolí. Ovládání lze využívat pomocí motorku na dálkové ovládání. 

 

Jak si vybrat markýzu pro stínění vaší pergoly

Pořízení markýzy pro stínění pergoly není nejnižší investice a tak je potřeba ji vybrat náležitě. Kvalita markýzy závisí na stavbě konstrukce a vybraných materiálech.  Jedny z nejlepších jsou kazetové markýzy, které v zasunutém stavu poskytnou maximální ochranu pro navíjecí hřídel i látku. 
 
Markýzy jsou nenáročné na údržbu, velmi odolné. Důležité je, aby byla tkanina kvalitní, odolná proti trhání.  Látky musí být  impregnované, odolné vůči plísním a hnilobě. 
 

Péče o stínění pergoly

Vaše pergola i její stínění, tedy markýza, vyžaduje náležitou péči. Předtím, než ji uložíte na zimu, je vhodné ji opláchnout vodou a nechat řádně vyschnout. Vyhněte se stahování vlhké markýzy. Rovněž zkontrolujte, zda jsou utaženy všechny šrouby, není uvolněná konstrukce, apod. Markýzu rovněž stahujte za mohutného deště, vznikly by na ní nevzhledné mapy a došlo k narušení struktury látky.