MagazínNeocenitelné vlastnosti panelů SIP

Montované domy jsou stavěny vyspělou stavební technologií a využívají se přitom izolační panely označené jako SIP. Oproti jiným stavebním systémům nabízí významnou časovou i finanční úsporu.

Panely SIP mají široké možnosti využití. Nejčastěji jsou z nich montovaný střešní a stěnové konstrukce montovaných domů či jiných budov. Mohou však být využívány i pro podlahové konstrukce i jako součást fasádních systémů. Vynikají svojí pevností a mají také vysokou nosnost. Ani pro připevnění radiátorů či jiných těles není potřeba využívat žádného zpevnění.

Izolační vlastnosti

Pokud při stavbě montovaného domu vsadíte na panely SIP máte vyhráno. Jejich tepelně izolační vlastnosti vydrží po celou dobu životnost budovy. Díky složení jednotlivých panelů, které tvoří dvě OSB desky mezi nimiž je samozhášivý polystyren, je dřevostavba rovnoměrně prohřívána, což přináší výhodu nižších provozních nákladů.

Rychlá výstavba

Pokud stavíte z panelů SIP, můžete se rozhodnout pro realizaci montovaného domu v kterémkoliv ročním období. Navíc použití panelů významně ovlivní trvání montáže domu. Čas může být zkrácen až trojnásobně. Velkou výhodou je, že jsou panely vyrobeny v továrně. Jsou zcela přesné a zhotoveny na míru daného projektu. A i když jsou využity pro stavbu podkrovních prostor, jsou natolik pevné, že nevyžadují žádné zpevnění.
 
Podívejte se jak dřevostavbu konstruujeme v Hobbytecu
 

Prostorové možnosti

SIP panely také vytvářejí ve výsledku větší prostor. Jedná se až o 10 m² při porovnání se zděnou stavbou. V řeči čísel - varianta s cihel bude mít tloušťku stěny 51 cm, kdežto u SIP panelů je to pouze 17 cm. 
 

Prohlédnout více z kategorie Dřevostavby