MagazínStavba betonových opěrných zdí šetří především finance

Betonové opěrné zdi představují elegantní a jednoduché řešení, jak si poradit s nestabilním pozemkem a ozvláštnit zahradu novým prvkem. Při realizaci zahradních projektů pak představují značnou finanční úsporu, a to díky své dlouhé životnosti a velmi dostupné pořizovací ceně.

Hlavní využití opěrné betonové zdi nalézají u soukromých a veřejných objektů, kde je potřeba zpevnit terén a zabránit budoucímu sesuvu půdy. Konkrétně se tak může jednat o výstavbu domů, garáží či dokončovací práce u zahrady. 

Žádná starost za minimální náklady

Hojné využití betonových zdí vyplývá z jejich odolných vlastností. Bez problémů zvládnou silné mrazy, prudké změny teplot a další náročné klimatické podmínky. Jejich schopnost pohlcovat hluk nalezne uplatnění u silničních a železničních komunikací. 

Zároveň se jedná o dokonalou a funkční náhradu za variantu z litého betonu. Ta je velmi nákladná a její realizace trvá podstatně déle. Již připravené prefabrikované zdi jsou finančně výhodnou alternativou, a to až o 60 % výhodnější než litá verze. 

Krása tkví v montáži 

A jedná se především o samotnou realizaci. Ta je velmi snadná a nezabere velké množství času. Vše je již připraveno pro instalaci. Vám stačí pouze vybudovat jednoduché základy, do kterých se jednotlivé stěny umístí. V závislosti na jejich výšce jsou jednotlivé díly zdi vsazeny do 10 - 15 cm vrstvy betonu. Pod ní je pak nutné umístit mrazuvzdorný materiál.

Vyberte si z nabídky opěrných zdí