MagazínSprchy využijete i na zahradě

Horké léto láká k osvěžení. Pokud nemáme po ruce bazén, poslouží zahradní sprchy.

Horké léto láká k osvěžení. Pokud nemáme po ruce bazén, poslouží zahradní sprchy. 
 

Zahradní sprchy jsou skvělým pomocníkem

Zahradní sprcha vám poskytne v horkých dnech dokonalé osvěžení. Pokud ji umístíme k bazénu, zabrání také nanošení nečistot do bazénu. Je jen na vás, kolik chcete investovat do nákupu sprchy na zahradu. Na trhu najdeme jak dražší, tak levnější modely. Využít je můžete také při zahradničení, k umytí kola, nářadí, dětských hraček, ale také při sprchování psa či kočky. 
 

Druhy sprch na zahradu
 

Zahradní sprchy si můžete jednoduše vyrobit sami. Rychlejší řešení však je nákup sprchy. Populární jsou solární sprchy. K ohřevu vody využívají sluneční paprsky. Na trhu najdeme jednoduché přenosné modely i pevné varianty, v jejichž těle najdete zásobník. Klasickou sprchu můžete pořídit také, nicméně musíte vyřešit ohřev vody nebo ji napojit na teplou vodu. 
 

Kam sprchu umístit?

Než si sprchu pořídíte, rozmyslete si její umístění. Solární sprcha musí být umístěna tam, kde na ni dopadnou přímé sluneční paprsky. Proud vody navíc můžete vytvořit z vaší pečlivě upravované zahrady bažinu. Prostor pro sprchu by měl být vybetonovaný a s odvodním kanálkem. 
 

Jak na údržbu sprchy?

Zahradní sprchu je potřeba také správně udržovat. Vodu v zásobníku pravidelně vyměňujte, neměla by být starší jak tři dny. Pravidelně kontrolujte ventily i kohoutky, které může poškozovat vodní kámen. Na zimu vodu vypusťte úplně, sprchu vyčistěte, vysušte a uložte zásobník na suchém místě.