MagazínSIP panel jako základ našeho mobilního domu

Panel SIP je základem našich dřevostaveb. V čem tkví jeho kouzlo? Jedná se o desetiletí ozkoušenou stavební metodu, která vyniká především svými izolačními schopnostmi. Navíc se jedná o 100% recyklovatelný materiál a chová se tedy velmi šetrně k přírodě, což je rozhodující.

Nejprve trocha historie. SIP panel není úplnou novinkou. Jeho první využití se datuje již hluboko do 20. století, kdy byl objeven ve Spojených státech. K rozmachu pak dochází v 50. letech a od té doby se postupně dostává do popředí ve stavebním průmyslu. V současné době se jedná o velmi stabilní metodu, která odolá i náročným podmínkám jako je například silné zemětřesení.

Tři vrstvy osvědčené kvality

Panely SIP se skládají ze tří částí. Jádro tvoří silná vrstva polystyrenu, která je z obou stran chráněna tzv. OSB deskami. Ty jsou vytvořeny z vysoce kvalitního dřeva, respektive z jeho velkoplošných třísek. Deska samotná se skládá ze tří laminovaných vrstev spojených voděodolnou pryskyřicí. Tato výrobní technologie tak umožňuje získat materiál s 90% obsahem dřeva a zajistit mobilnímu domů ty nejlepší vlastnosti.

Vlastnosti OSB desek

Oproti ostatním stavebním materiálům OSB desky vynikají v těchto bodech:

  • Díky vysokému obsahu dřeva jsou dobrým tepelným izolantem
  • Desky jsou navrženy ve velkých formátech a nevyžadují tak příliš spojů, to vede k tomu, že zcela minimalizují akustické a tepelné ztráty
  • Díky moderním technologiím jsou odolné vůči požárům
  • Jejich pevné spojení nevytváří prostor pro náchylnost k nárazům a vibracím
  • Jedná se o přírodní materiál, který není nikterak zdravotně závadný a zcela šetrný k přírodě

Rychlá výstavba a nízká cena

Stavbu ze SIP panelů je možné realizovat v každou roční dobu, nemusíte se tak bát průtahů spojených s nepřízní počasí. Samotná montáž se pak počítá v řádech několika dnů či týdnů. Tato skutečnost se projevuje především v ceně, která je oproti případu zděné varianty zcela bezkonkurenční.

    Vyberte si ze široké nabídky mobilních domů