MagazínRostoucí obliba dřevostaveb

Nízké pořizovací náklady, variabilita, vysoká odolnost a přírodní design. Důvodů proč si pořídit dřevostavbu je hned několik. Ať už se jedná o rodinný či mobilní dům, nebo komerční objekt, tento materiál splní všechna očekávání a přání. Jak si zařídit moderní bydlení v tomto typu stavby? Máme pro vás pár rad.

Při výběru dřevostavby je třeba myslet na účel, vaše finance, vlastnosti pozemku, budoucí vzhled zahrady a také na to, jak trávíte volný čas. Na tomto typu stavby je krásné, že si ho opravdu můžete upravit přímo na míru. V nabídce je tak desítka různých konstrukcí, od té srubové až po panelové systémy. Navíc je vždy možné upravit dispozice domu, dokonce i při procesu realizace.

Vždy myslí na váš rozpočet

Dřevostavba je maximálně šetrná k vašemu rozpočtu. Jsou tu hned tři důkazy. Zaprvé jsou to její pořizovací náklady. Oproti zděné variantě není prvotní cena tak vysoká, navíc výrazně ušetříte za budování základů. Ty tu nejsou potřeba. Stavba stojí na zemních vrutech.

Zadruhé se jedná o možnost dalšího rozšíření. Pokud máte v současné době pouze omezené finance, není třeba se hned pouštět do velkých projektů. Dům může růst s dalšími roky, případně s rozrůstající se rodinou. Není problém přistavět další části a rozšířit obytnou plochu až na rozměr 150 m²

Posledním důkazem jsou provozní náklady. Do dřevostavby můžete umístit jakýkoliv druh vytápění, i jejich kombinaci. S volbou solárních panelů tak ročně ušetříte až několik desítek tisíc korun.

Více o dřevostavbách značky Hobbytec se dozvíte v reportáži v pořadu Polopatě