MagazínRodinné domy na klíč

Čas jsou peníze. Oblíbené pořekadlo se v dnešní době stává neochvějnou pravdou. Pokud nepatříte k nadšencům do stavby svépomocí, je možné si nechat postavit dům zcela na klíč. Mobilní stavby požadavek zcela splňují. Díky jejich povaze je výstavba rychlá a pro vás bez starostí.

Mobilní domy si postupně získávají důvěru i v českém prostředí. Zatímco v zahraničí se jedná o běžnou praxi, u nás zůstávaly dlouhou dobu opomíjené. A k tomu není důvod. Díky moderním technologiím se z mobilních domů stala plnohodnotná alternativa zděné varianty. Kromě jiného je lze kdykoliv v budoucnu rozšířit či změnit jednotlivé dispozice.

Rodinný dům na míru

Výstavba rodinného domu probíhá dle požadavků zákazníka. Typový projekt je upraven dle jeho přání. Posunutí příček, změna umístění oken, dveří i dispozic jednotlivých místností není žádný problém. Zároveň lze provést realizaci individuálních projektů, které si budoucí majitel dodá sám. Ve společnosti Hobbytec zajistíme kompletní servis od projektu až po realizaci zcela na klíč.

Rodinný dům a stavební povolení

Je nutné mít v roce 2020 stavební povolení pro mobilní dům? Tato otázka trápí nejednoho stavitele. Odpověď je však složitější. Mobilní dům se dle stavebního zákona považuje za výrobek, který plní funkci stavby. Pro tento typ není nutné vyřizovat stavební povolení, ovšem souhlasu příslušného úřadu se nevyhneme. Jeho verdikt pak závisí na tom, zda je stavba v souladu

  • s vydanou plánovací dokumentací

  • s cíli a úkoly územního plánování

  • s požadavky na ochranu architektonických a urbanistických hodnot v území

  • s požadavky stavebního zákona a jeho prováděcích právních předpisů

  • s požadavky na využívané území

  • s požadavky na veřejnou dopravní a technickou infrastrukturu

  • s požadavky zvláštních právních předpisů a se stanovisky dotčených orgánů

Více o problematice ke stavebnímu povolení 

Výstavba rodinného domu společností Hobbytec

4-5 týdnů. Průměrně tak dlouho trvá samotná výstavba mobilního domu. V překladu se jedná o dobu mezi založením stavby a dokončení realizace doplňků jako je terasa. Celý proces je zajištěn naší společností Hobbytec, která pro klienty poskytuje tři typy výstavby.

Provedení Mini

Při provedení Mini pro klienty poskytujeme pouze hrubou stavbu rodinného domu. Od založení stavby na zemní vrutech přes vnitřní příčky až po střešní konstrukce. Výstavba tohoto typu zabere okolo jednoho týdne.

Provedení HOBBY

Pokud si zvolíte provedení HOBBY, zajistíme vám další výstavbu, která běžně probíhá ve druhém a třetím týdnu. Jedná se o střešní krytinu, elektroinstalaci, vodu, kanalizaci, usazení oken a zajištění fasády.

Provedení Dům na klíč

Provedení na klíč je tím nejvyužívanějším. Pro budoucího majitele se celá výstavba stává zcela bez starostí. Součástí je zařízení interiéru včetně koupelny, obkladů, dveří, malování a vytápění.

Zahradní stavby pro rodinný dům

Mobilní dům splňuje moderní požadavky na vzhled, provedení a využití recyklovatelných materiálů. Ideální místo se pro něj nachází v bohaté zahradě. Tu lze s domem propojit pergolou či zimní zahradou. Navštivte naše stránky a vyberte si svoji variantu.

Podívejte se na průběh výstavby mobilního domu