MagazínPřístřešek pro auto v roce 2021

Přístřešky vládnou svojí multifunkčností. Lze je využívat k ochraně automobilu i jako kryté místo pro zahradní posezení. Naše široká nabídka zahrnuje hliníkové varianty i elegantní provedení v ocelovém materiálu. Jaké trendy budou vládnout v roce 2021? A jak si poradit se stavebním povolením?

I když jsou přístřešky pro auto stále populárnější záležitostí, jsou v mnoha případech stále podceňované. Neprávem. Konstrukce i zastřešení jsou vytvořeny z kvalitních a odolných materiálů. Montáž je rychlá a snadná. Díky tomu představují ideální alternativu ke garážovému stání. To vše za přijatelnou cenu.

Velká elegance

Přístřešky pro auto jsou navrženy, aby svým vzhledem naplnily nejmodernější standardy. Jednoduchá konstrukce a vhodně zvolené zastřešení vytvářejí zajímavý design. Trendem se stanou větší rozměry, které pod sebe schovají více než jeden vůz.

Inspirujte se u našeho přístřešku KWC DOUBLE. Stavba byla očesána jen na to nejnutnější a působí velmi minimalisticky. Střecha je netradičně umístěna na závěsných tyčích.  

Jeden celek s domem

Volně stojící přístřešek nebo varianta přikotvena ke stěně vašeho obydlí? Při výběru správné možnosti vždy závisí na prostorových možnostech. Verze, která tvoří jeden celek s domem, je však stále populárnější. Jelikož je možné konstrukci zvolit v libovolném barevném odstínu i rozměru, vždy zapadne k fasádě a povaze domu.

Varianta, kdy přístřešek jednou stranou kotvíme k domu, navíc přináší další výhody. Cesta do domu může být tímto zastřešením chráněna a vy se tak k autu dostanete suchou nohou. Stále častěji realizujeme spojení garáže a přístřešku pro auto.

Kryté ocelové

Při pořizování této stavby myslíme především na ochranu automobilu, a to za každého počasí. Ocelový přístřešek pro auto splňuje nejnáročnější požadavky. Jeho robustní konstrukce a zastřešení zvládnou i náročnou zimu. Navíc ho lze obohatit o boční stěny a celý prostor uzavřít. Taková varianta vypadá velmi luxusně a bude trendem do následujících měsíců.

Jaké podloží?

K přístřešku pro auto patří správné podloží. Zámková dlažba nestárne. To bude platit i v roce 2021. Navíc nabízí řadu možností při výběru, a to ve svém estetickém provedení. Vše musí ladit.

O zámkové dlažbě jako ideálním podloží pro parkování vašeho vozu jsme psali v minulém článku.

Stavební povolení v roce 2021

O stavebním povolení v rámci přístřešků pro auto jsme psali v jednom z našich článků. Současná úprava stavebního zákona, která vešla v platnost 1.1.2021 nepřináší žádné změny. Při plánování přístřešku pro auto se návštěvě příslušného úřadu nevyhnete a stavba podléhá jeho územnímu rozhodnutí.