MagazínPřístřešek na auto: řešení, jak ušetřit za garáž

roblém s nedostatkem místa v garáži u domu řeší řada lidí v případě, že místo jednoho vozu si najednou rodina pořídí další. Vyvstává pak otázka, kam s ním. Ne každý má dostatek financí na vybudování dalšího parkovacího místa v garáži. V tomto případě je řešením levný přístřešek na auto.

Problém s nedostatkem místa v garáži u domu řeší řada lidí v případě, že místo jednoho vozu si najednou rodina pořídí další. Vyvstává pak otázka, kam s ním. Ne každý má dostatek financí na vybudování dalšího parkovacího místa v garáži. V tomto případě je řešením levný  přístřešek na auto
 
Velký zájem je především o dřevěné a kovové přístřešky, které lze upravit na míru podle potřeb konkrétního zákazníka. 
 

Z čeho se přístřešky vyrábějí

K dostání jsou kovové přístřešky ze zinku či hliníkové přístřešky. Jejich výhodou je minimální náročnost na údržbu, snadná montáž a dlouhá životnost.  Jsou také velmi levné a odolné i nepříznivým podmínkám.
 
Dřevěné přístřešky na auto se vyrábí z lepeného vrstveného dřeva. Je možné je různě kombinovat, vybrat si lze z mnoha velikostí, barev i dle typu střech. 
 
Konstrukce přístřešků není nijak složitá. Jde o sadu několika sloupků na které je připevněna střecha. Přístřešek se často staví ke stěně domu, střecha může být šikmá, plochá, klenutá, vodorovná nebo prohnutá do tvaru S. 

 

Jaké jsou výhody přístřešků

Rychlá montáž

Největší výhodou je rychlost stavby. Zvládnete je smontovat za jediný den. Přístřešky z hliníku nebo zinkované oceli či polykarbonátu jsou prakticky bezúdržbové.Je potřeba pouze čas od času mechanicky odstranit nečistoty. 

 

Nízké pořizovací náklady

V porovnání se zděnou garáží jsou náklady na pořízení přístřešku pro auta minimální. Nejlevnější modely pořídíte již od 20 000 Kč. Cena závisí na použitém materiálu, velikosti a provedení  konkrétního modelu. 
 
Díky přístřeškům jsou auta chráněna před přímým slunečním zářením, kroupami. Nehrozí vám důlky v kapotě nebo přehřátý interiér.