MagazínPostavte garáž snadno, rychle a účelně!

Stavba garáže není nijak složitá, ale i tak se lidé dopouštějí celé řady chyb, které se nedají vzít zpět.

Stavba garáže není nijak složitá, ale i tak se lidé dopouštějí celé řady chyb, které se nedají vzít zpět. 
 

Vyberte ten správný typ garáže

Potřebujete garáž? Zvolte si, zda chcete dřevěnou, betonovou, plechovou nebo si necháte postavit garáž na klíč. Materiál vybírejte podle toho, jak dlouho chceme garáž využívat a pro jaký vůz. Pro starou ojetinu stačí dřevěná či plechová garáž do které neprší a nesněží.
 
Jednoduchá dřevěná garáž se hodí pro ty, kdo ji chtějí využívat skutečně jen jako ochranu vozu před počasím a vandaly. 
 
Plechová garáž se hodí pro ukrytí vozu, náhradních dílů či nepotřebných věcí. Lze ji bez problémů zabezpečit proti krádežím.  Výhodou je nízká pořizovací cena a snadná údržba.
 
Zděná garáž je bezpečná a skutečně multifunkční. Její stavba může trvat několik týdnů, měsíců i let. Pokud se nechcete se stavbou trápit, využijte stavbu garáže na klíč. Další variantou jsou betonové garáže, které smontujete za pár hodin. 
 

Důležitá je velikost

U garáží záleží na velikosti. Čím větší garáž chcete, tím více musíte do ní investovat. U stavby zděné garáže je potřeba počítat s úložným prostorem a volným místem, aby  se dalo kolem vozu procházet. V garáži je vhodné mít zabudovanou elektřinu, není potřeba investovat do vybudování vody. 
 

Trend jménem dvojgaráž

V západních státech či v USA patří mezi trend mít u svého domu dvojgaráž. Máte-li v domácnosti dva vozy, také jej oceníte. 
 
Na stavbu garáže je potřeba mít stavební povolení nebo alespoň ohlášení stavby. U garáží do 25 m2 vám postačí ohlášení na příslušném stavebním úřadě.