MagazínPořizujeme si novou pergolu

Příroda se po zimním spánku probouzí a mnozí právě v tomto období, při jarním úklidu svých zahrad, zvažují pořízení pergoly.

27.4.2017
 
Příroda se po zimním spánku probouzí a mnozí právě v tomto období, při jarním úklidu svých zahrad, zvažují pořízení pergoly.
 

Proč si pořídit zahradní pergolu?

Mít u svého rodinného domu pergolu skýtá spoustu výhod. Využijeme jí pro posezení s přáteli u grilování, je praktická k možnosti celoročního ustavení zahradního nábytku, ale i jednoduchého úložného boxu. Pokud chceme využívat pergolu i v chladnějších dnech, stačí pořídit si zahradní topení a tepelný komfort je zajištěn. V horkých dnech nám zpříjemní posezení v pergole stínící technika. S pořízením pergoly si jednoznačně prodloužíme čas, který strávíme na zahradě, obklopeni příjemným prostředím.
 

Montovaná pergola nebo pergola vyrobená svépomocí?

Zdatný kutil si pravděpodobně zvládne vyrobit pergolu sám, ale pořízení pergoly nespočívá pouze v její výrobě. S pořízením pergoly si musíme položit řadu otázek.
 
● Pergola ke zdi? Bude pergola součástí domu?
● Samostatná pergola? Bude stát pergola jako solitér v zahradě? Jaké místo pro pergolu zvolíme?
● Dřevěná pergola? Hliníková pergola? Jaký materiál se nejvíce hodí k typu domu, zahrady?
● Zastřešení? Bude pergola pevně zastřešena nebo budeme využívat komfort markýzy?
 
Pokud znáte odpovědi na tyto otázky, můžete začít s plánováním projektu, nákupem materiálů, přípravou, výrobou a samotnou montáží. Jestli si však s některým z výše uvedených kroků nevíte rady, je rozumnější svěřit se do rukou odborníků, kteří mají zkušenosti a jsou schopni velmi kvalitně, za rozumnou cenu a se zárukou zabezpečit dodání pergoly na klíč, tj. od projektu až po montáž.
 

Pergola na klíč

Pergoly, které jsou dodávány na klíč, mají bezpočet variant. Pořídit si však lze i pergolu vyrobenou dle individuálních potřeb zákazníka.