MagazínPořiďte si zapuštěný bazén

Toužíte mít vlastní bazén na zahradě? Pořiďte si zapuštěný bazén. Spolehlivá firma provedete také přípravné stavební práce a výkopy pro bazén.

Toužíte mít vlastní bazén na zahradě? Pořiďte si zapuštěný bazén. Spolehlivá firma provedete také přípravné stavební práce a výkopy pro bazén
 

Stavební práce pro bazén

Chcete-li realizovat na zahradě bazén, je potřeba vybrat nejprve správné místo a počítejte také s prostorem pro zastřešení bazénu. Odborná firma provede výkopy pro bazén, včetně přípravných prací a betonáže dna bazénu. Výkop nesmí být zbytečně hluboký a musí být proveden přesně. Práci vám usnadní firma pomocí minibagru. Kopání základů ručně je časově i fyzicky náročné. 
 

Instalace bazénu

Poté co jsou zemní a výkopové práce provedeny a hrubá stavba je hotová, provede se položení fólie, může se bazén začít napouštět. Chcete-li ušetřit, je lepší bazén nechat napustit vodou dovezenou v cisterně. Nezapomeňte na kvalitní filtraci, která se postará o čistou vodu v bazénu. Rovněž je potřeba mít kvalitní bazénovou chemii, která zlikviduje nežádoucí bakterie ve vodě. Pokud chcete bazén zastřešit, je potřeba vybrat i vhodné zastřešení
 

Úprava okolí bazénu

Poté, co je bazén umístěn na svém místě, je potřeba jej obbetonovat či zasypat hlínou. Rovněž je potřeba provést úpravy zahrady. Okolí bazénu vysázejte rostlinami, můžete zde postavit terasu, položit zámkovou nebo keramickou dlažbu.  K bazénu můžete postavit také altán či pergolu a solární sprchu. 
 

Užijte si léto v bazénu

Máte hotovy terénní úpravy okolo bazénu? Pak si můžete užít bazén plnými doušky. Je vhodné jej realizovat na podzim. Přes zimu zemina okolo bazénu slehne a vy můžete na jaře sázet květiny. Včas si dohodněte také odvoz zeminy, která vám na stavbě zbyla. Odborná firma se o ni postará mnohem rychleji než vy.