MagazínPřibližte se přírodě za každého počasí

Zimní zahrada je místem nejen pro pěstování zeleně a chov exotického ptactva, především je však určena pro relax a odpočinek. Ve vytápěné místnosti budete chráněni před nepříznivým počasím po celý rok. Zároveň budete blíže přírodě.

Zimní zahrada rozšíří obytný prostor domu a také zvýší jeho architektonickou hodnotu. Modelů existuje hned několik. Od klasického provedení až po atypické tvary.
 

Jaký zvolit materiál?

S ohledem na finanční rozpočet záleží, zda bude vaše zimní zahrada, z plastu či ze dřeva. Provedení a materiál mají rozhodující vliv na konečnou cenu, stejně jako další faktory jako životnost, odolnost proti zátěži a v neposlední řadě nutnost údržby.

Cena se odvíjí také od typu použitého zasklení. Zvolit můžete bezpečnostní sklo nebo polykarbonát. Také je důležité, jak bude nový prostor orientován, ideální je směr na jih či jihovýchod, kdy si zajistíte dostatek sluečných paprsků po celý den.

Zimní zahrada na míru

Zimní zahradu lze nechat vyrobit přesně na míru okolí. Zahrada je pak postavena v dokonalém souladu s konkrétním domem nebo zahradou. V tomto případě si můžete si sami zvolit, jaké bude mít rozměry, konstrukci, případně další parametry.

Poptávka zimní zahrady na míru vás nic nestojí a svůj sen o dokonalém místě k odpočinku a zábavě svěříte do ruky těm nejlepším odborníkům. Ne vždy se totiž vyplatí budovat zimní zahradu na vlastní pěst. Jedná se o velmi technologicky náročnou stavbu. Aby se z ní nestal pouhý skleník, je potřeba se držet návrhu projektanta. Ideálním řešením je myslet na stavbu zimní zahrady při samotném navrhování domu. Ušetříte nemalé peníze a nemusíte řešit případné stavební povolení.