MagazínPlnohodnotné bydlení jménem modulární stavba

Zatímco v minulých letech byla modulární stavba chápána jako spíše dočasné bydlení, postupem času se z ní stalo plnohodnotné řešení, které je možné využívat po celý rok. Oproti zděné variantě pak vyniká svojí mobilitou, variabilitou, a nakonec i vstřícnosti k přírodě.

Kvalita výroby modulárních domů se neustále vyvíjí, aby uspokojila náročné požadavky všech zákazníků. A v tom tkví její krása. Nejedná se o katalogové řešení, díky své variabilitě mohou být dispozice i rozměry vytvořeny zcela na míru.

Kvalita ve zpracování, přesnost v realizaci

Pokud se podíváme opět trochu do historie. Modulární stavby před několika lety na vzhled příliš nehleděli. Jejich hlavním cílem bylo splnit účel, což znamenalo levné a dočasné bydlení většinou pro sezónní pracovníky. Jenže výhody modulového domu jsou nesporné a postupně se poptávka po nich začala zvyšovat.   

Dnes jsou tak jednotlivé díly vyráběny jako prefabrikáty v továrně a následně transportovány na místo využití. Tímto je zajištěno, že jsou vytvořeny s maximální přesností a v odpovídající kvalitě.

Kouzlo v mobilitě a variabilitě

Jak název napovídá, modulový dům nese možnost ho kdykoliv rozšířit společně o další prostor. Pokud si tak na začátek pořídit menší variantu a následně se vaše rodina rozroste o další členy, není nejmenší problém přidat další část, a to až do rozměru 150 m².

 

Díky tomuto získáváte možnost si vaši investici rozložit na více částí. Stejně jako stavba samotná, tak i rozšíření nezabere příliš času. Realizace celého domu o prvotních plánů nezabere více jak čtyři měsíce.

Nízké provozní náklady a šetrnost k přírodě

Modulové domy jsou koncipovány tak, aby vzniklo naprosto pohodlné bydlení s těmi nejnižšími náklady. Pokud se tak navíc rozhodnete o variantu se solárním vytápěním, získáte nenáročné řešení a zároveň vstřícné k přírodě.