MagazínPlánujeme zahradní párty pro děti

Zahradní slavnosti, letní párty jsou oblíbené u dospělých i dětí, avšak zejména dětská párty by měla respektovat určitá specifika. Mezi ty patří bezpochyby věk i počet dětských účastníků.

11.5.2017
 
Zahradní slavnosti, letní párty jsou oblíbené u dospělých i dětí, avšak zejména dětská párty by měla respektovat určitá specifika. Mezi ty patří bezpochyby věk i počet dětských účastníků.
 

Specifika dětské párty

Rozhodli jsme se mít párty na zahradě. Ano, to je příjemné. Jsme doma, odpadá nám finanční zatížení spojené s pronájmem prostor, ale i obyčejná párty na zahradě s sebou nese určitá úskalí. Zejména dětská párty. V jakém věku budou děti? Kolik jich přijde na slavnost? Kdo se o ně postará? Budeme zajišťovat dětem program nebo jen „hlídání“ po dobu párty. Co budeme dělat, při nepřízni počasí? Pokud si umíme na tyto a mnohé další otázky odpovědět máme vyhráno, protože organizace dětské párty, která je zábavná a zároveň bezpečná není věc jednoduchá.
 

Zázemí pro dětské hosty

Během zahradní slavnosti nás může překvapit nenadálá změna počasí a i na tu je potřeba se připravit. Slavnost by se jistě nevydařila, kdyby děti létaly po zahradě jako zablácené koule, i když by je to pravděpodobně velmi bavilo. Pro všechny případy, je dobré mít možnost využít zastřešenou terasu, pergolu či altán nebo párty stan. Pokud tyto možnosti nemáme, je možné vyklidit garáž a využít prostor garáže. Jde však o dětskou párty proto neopomínejme zejména bezpečí dětských návštěvníků. Zázemí bude vypadat vždy slavnostněji, když jej náležitě vyzdobíme balónky, stuhami, papírovými girlandami a lampióny.
 

Příprava party

Připravit dětskou párty zvládne každá maminka, ale je vhodné zajistit si někoho k přípravě programu pro děti. Pokud neplánujete program, je dobré taktéž zajistit někoho, kdo děti na zahradě pohlídá, v čase vaší nepřítomnosti, třeba když budete chystat laskominy pro děti. Na mnohých zahradách mohou děti během dětských párty využívat dětská hřiště, skluzavky, domečky, trampolíny, ale i bazén a náležitý nedostatek dohledu by se nemusel vyplatit.
 

Občerstvení

Občerstvení na dětské párty má také svá specifika. Děti, stejně jako dospělí mají rády pochoutky z grilu, ale mnohé preferují více zeleninu než maso. Dbejte tedy na pestrost grilovaných pochoutek.
 
Je potřeba připravovat potraviny na grilu v přiměřeném množství, aby se v horkých dnech nekazily. A kombinovat stravu způsobem, aby dětem nebylo nevolno.
 

Nápoje

Chladné nápoje jsou nedílnou součástí každé letní párty. Aby nám děti stále neběhaly po domě do lednice v kuchyni, mějme v zázemí pro hosty přenosnou autochladničku, tu můžeme průběžně doplňovat z velké lednice. Autochladničku lze i do běžné elektrické sítě. Autochladnička o objemu 45l pojme až 72 plechovek o objemu 355ml nebo 33 PET lahví o objemu 0,5l.