MagazínMožnosti zahradních domků

Zahradní domky se vyrábějí v různých designech, materiálovém provedení i cenách, ale při výběru zahradního domku hraje nejdůležitější roli účel jeho použití. Dalším důležitým kritériem při výběru je, v jaké míře se chceme o zahradní domek starat.

16.5.2017
 
Zahradní domky se vyrábějí v různých designech, materiálovém provedení i cenách, ale při výběru zahradního domku hraje nejdůležitější roli účel jeho použití. Dalším důležitým kritériem při výběru je, v jaké míře se chceme o zahradní domek starat.
 

Zahradní domky z plachtoviny

Plachtové zahradní domky jsou zhotoveny z pevné ocelové konstrukce a jsou opláštěné vysoce odolnou a pevnou plachtovinou. Tyto plachtové domky jsou levné a mobilní a jsou vhodné zejména pro zaparkování zahradního traktoru či motorky, ale jsou využívány také k ustájení zvířat nebo uskladnění sena. Jejich možnosti použití jsou velmi široké.
 

Plastové zahradní domky

Už dávno neplatí, že se plasty na zahradu nehodí. V současné době jsou plastové zahradní domky vyrobené z velmi odolných a designově zajímavých materiálů. Jsou odolné proti mechanickému poškození a jsou prakticky bezúdržbové. Jejich výhodou je, že jsou dodávány jako stavebnicový systém. Jsou navíc opatřeny protiskluzovou podlahou a řadou příslušenství, které umožní dobrou organizaci uložených věcí v domku. Jsou vhodné zejména pro uskladnění zahradního náčiní.
 

Zahradní domky z oceli

Ocelové zahradní domky jsou opatřeny omítkou a od zděných domků jsou téměř k nerozeznání. Jsou vyrobeny z velmi odolných materiálů. Omítku lze pořídit v různých barevných variacích, a proto lze hotový ocelový domek vhodně sladit s ostatními stavbami na pozemku. Ocelový zahradní domek je možné jednoduše postavit na betonové patky a není potřeba pořizovat základovou desku.
 

Zahradní domky z plechu

Levnou a velmi kvalitní variantou zahradních domků, jsou plechové zahradní domky. Tyto zahradní domky jsou dodávány také jako stavebnicový systém a lze si je jednoduše smontovat samostatně. Plechové zahradní domky jsou vhodné spíše pro uskladnění zahradního nářadí, nábytku nebo zahradních strojů.
 

Zahradní domky ze dřeva

Dřevěné zahradní domky jsou v různých variantách. Menší slouží k uskladnění zahradního náčiní, ty větší lze využívat jako zahradní chatky. Montáž dřevěného zahradního domku není složitá, s přiloženým návodem zvládne smontovat domek, každý zručný kutil. Montáž však klade nároky zejména na přesnost. Je důležité postavit domek na zcela rovnou plochu, tím prodloužíme jeho životnost.