MagazínMořská sůl a její využití ve wellnes

Jak známe z pohádky sůl je nad zlato a to nejen ve stravě. Stále častěji se setkáváme s širokými možnostmi využití soli při péči o tělo. A jak souvisí mořská sůl s užíváním sauny?

Jak známe z pohádky sůl je nad zlato a to nejen ve stravě. Stále častěji se setkáváme s širokými možnostmi využití soli při péči o tělo. A jak souvisí mořská sůl s užíváním sauny?
 

Mořská sůl

Podle starých řeckých bájí se bohyně Afrodité zrodila z mořské pěny. A jak je známo právě Afrodité oplývala nebývalou krásou, za kterou vděčila právě slané mořské vodě. Mořská voda obsahuje značné množství minerálů a stopových prvků, které mají vliv na lidskou pokožku, čistí ji, osvěžují, regenerují a udržují její elasticitu. Mořská sůl je také součástí krémů proti celulitidě.
                                                                               

Mořská sůl v bazénech

Je mnoho druhů bazénové chemie a všechny mají neblahý vliv na lidskou pokožku, až na mořskou sůl. Ano, i pomocí mořské soli můžeme udržovat vodu v bazénu hygienicky čistou. Mořská sůl je vhodná do všech typů zapuštěných bazénů za předpokladu použití salinátoru. Salinátor funguje na bázi elektrolýzy. Optimální koncentrace v rozmezí 2,5 kg – 4,5 kg na 1 m3 navíc navozuje pocit slané mořské vody a to ocení všichni milovníci moře.
 

Vířivé vany

Ani vířivé vany nemusí být ušetřeny o úpravu vody pomocí mořské soli. Léčivou koupel si pak můžeme užít i ve vířivce doma, na vlastní zahradě. Tato koupel je velmi vhodná pro osoby s citlivou pokožkou.
 

Sauna a mořská sůl

Myslíte si, že v sauně mořskou sůl nemůžete použít? Zkuste během saunovacího cyklu použít mořskou sůl jako peeling. Jak na to? Po saunovacím cyklu máte tělo dostatečně prohřáté. Vyjděte ze sauny a namasírujte si celé tělo mořskou solí a opět vejděte na chvíli do sauny. Pak se osprchujte a zchlaďte. Slaný peeling odstraní odumřelé kožní buňky a pomáhá také při léčbě celulitidy. Pro pozitivní účinek použijte saunu a slaný peeling jednou do týdne.
 

Tip:

V případě, že máte velmi suchou pokožku, nebo trpíte nějakým onemocněním, poraďte se s lékařem. Sůl se nedoporučuje používat ani bezprostředně po opalování.