MagazínModerní zahradní houpačky pro děti i dospělé

Houpání vás uklidní, uvolní napětí a navodí klid a pohodu. Houpačka je ideální relaxace pro děti i dospělé.

Houpání vás uklidní, uvolní napětí a navodí klid a pohodu. Houpačka je ideální relaxace pro děti i dospělé. 
 

Zahradní houpačka poslouží dětem i dospělým

Nejen zahradní nábytek, ale i zahradní houpačky podléhají módnímu diktátu. Nečekejte při výběru vratké konstrukce, naopak si můžete pořídit jedinečné designové kousky. Při pořizování houpačky je nejdůležitější bezpečnost. Dřevěné zahradní houpačky mají masivní konstrukci, pro nejmenší jsou vhodné také plastové. Pro děti trpící hyperaktivitou může být skvělým terapeutickým cvičením houpání v síti či houpačce. 
 

Houpačky s pevnou konstrukcí

Při výběru zahradní houpačky si můžete vybírat z celé řady stylů. Kromě materiálu můžete vybírat také různé způsoby zavěšení lavice, kdy se zaměříte na stabilitu houpačky. Houpačku nekupujte pokud: 
 
  • má nestabilní konstrukci
  • šrouby nedrží pevně
  • spoje nejsou bytelné
     
Kvalitní stojící houpačky by měly mít vyšší nosnost, kdy na ně může usednout také více osob a houpačka zůstane spolehlivá. Houpačku je potřeba vybírat také podle možnosti umístění a tedy velikosti dvora či zahrady. 
 

Designové houpačky

Při nákupu zahradní houpačky se můžeme řídit také moderním designem. Nejoblíbenější jsou houpací lavice. Závěsné houpačky si díky modernímu vzhledu a materiálům získávají na oblibě u rodin s dětmi. Houpačku můžete zavěsit v altánu, mezi dveře nebo si lze pořídit speciální stojan. Výhodou je velké množství barev, vzorů a také zajímavých konstrukcí. 
 

Závěsná křesla

Dalším oblíbeným výrobkem na houpání je závěsné houpací křeslo. Upevníte je na konstrukci nebo mají svou stabilní pevnou oporu. Rovněž je lze připevnit na větve stromů nebo na trám. Nejde o nijaké novinky, ale také o zajímavé kousky, kterými vybavíte terasu či dvůr. Vybrat si můžete z mnoha modelů.