MagazínMobilní dům jako letní chata

Chataření a chalupaření leží hluboko v českém naturelu. Vyjet po rušném týdnu za město a užít si volné dny v obklopení přírody je snem většiny z nás. Mobilní domy přinášejí nové možnosti. Můžete si je pořídit za rozumnou cenu a umístit prakticky kamkoliv. I bez stavebního povolení.

Mobilní domy jsou oblíbené pro svoji variabilitu. Dají se využít k celoročnímu bydlení, jako komerční stavba i prázdninová chata či chalupa. Jejich povaha se k tomu ostatně hodí. Mobilita nabízí široké možnosti, kam dům umístit, a navíc ho můžete kdykoliv přestěhovat. Jeho stavba je velmi nenáročná.

Mobilní dům je možné přesunout z místa na místo

Trable se stavebním povolením

Pokud disponujete hezkým rovinatým pozemkem, nic vám nebrání sem umístit mobilní dům. Ve většině případech se navíc obejdete bez stavebního povolení. Dle zákona se mobilní dům považuje za výrobek, který plní funkci stavby. A díky tomu se na něho vztahují všechny náležitosti spojené se stavebním zákonem. Pro umístění mobilního domu nemusíme vyřizovat stavební povolení, postačí získat souhlas stavebního úřadu.

Více o problematice stavebního povolení si můžete přečíst zde

Šetrnost k přírodě

Mobilní domy jsou vyrobeny z plně recyklovatelných materiálů. Celá stavba je tak velmi šetrná k přírodě. Dům je přizpůsobený jakémukoliv typu vytápění, včetně solární varianty. Tak budeme šetřit nejen rozpočet ale planetu zemi.

Velikost dle potřeb

Nabídka mobilních domů je velmi široká. My jsme pro vás připravili řadu typů o různých velikostech. Pokud toužíte po menší chatě, můžete sáhnout po variantě o 25 m². Pro celoroční chalupu je ideální větší prostor. Výsledné dispozice závisí na vašich preferencích. Mobilní dům se dá také v budoucnu rozšířit. Stačí přidat rozšiřující modul.