MagazínMechanické vlastnosti otočných lamel u bioklimatické pergoly

Bioklimatické pergoly jsou konstruovány, aby efektivně pracovaly s venkovním klimatem a plně využívaly slunečních paprsků ve správnou dobu. Naopak v případě v deště, se vytvoří zcela pevná střecha, která dovnitř nepustí ani trochu vody. To vše je možné prostřednictvím otočných lamel.

Bioklimatická pergola je velmi populární především v jižanských státech. Náročné podnebí spojené s nárazovými dešti a silným sluncem vyžaduje, aby zahradní stavby zvládly vždy dostatečně zareagovat. I v naší zeměpisné šířce se však tento typ architektury začíná prosazovat, a to především při horkých letních dnech. 

Jak lamelové zastřešení pergoly funguje? 

Tento systém otevírání a zavírání jednotlivých lamel najde uplatnění v každé domácnosti. Bioklimatická pergola vytváří dokonalé posezení na terase i blízko bazénu, kde přístup sluníčka uvítáme. Své místo nalezne také u zahrádek restaurací a hospod. 

Při horkých letních dnech stačí lamely otevřít a vpustit dovnitř světlo. Zároveň se celý systém dá natočit, abychom byly dostatečně chráněny před přímým kontaktem s nebezpečnými paprsky. 

Klima pod pergolou může být řízeno přírozeným způsobem odvětrávání. Lamely se dají natočit do poloh 45 °, 90 ° a 135 ° a tím zajistit cirkulaci vzduchu. Tím zajistíme i udržení tepla v zimních měsících. 

Při silném dešti lze celý systém uzavřít. Vytvoří se stabilní střecha, která odolá i velmi silnému dešti a zvládne sněhovou pokrývku o větší síle. Všechna voda je následně svedena důmyslným potrubním systémem pryč. 

Vyberte si z nabídky bioklimatických pergol