MagazínMalý průvodce výběrem zahradního domku

Jste úplní laici a rádi byste si na svoji zahradu vybrali nějaký zahradní domek? Nevíte si rady, jak při výběru postupovat? Pokusíme se vás provést úskalím výběru. Variant je totiž hned několik.

Na začátek je důležité si promyslet, k čemu budete zahradní domek užívat. Toto rozhodnutí je zcela zásadní, dle něho se odvíjí nejen velikost celé stavby, ale také její umístění či vzhled. Úplně jiné dispozice bude mít, pokud toužíte pouze po skladovacím prostoru pro pracovní náčiní a zahradní nábytek, než v případě touhy vybudovat reprezentativní objekt pro volné chvíle nebo letní nocování. Současná nabídka navíc umožňuje obě varianty skloubit do jedné. 

Jak na zahradní domek - podívejte se na naše video

Úložný prostor a letní nocování

Jestliže chcete především úložný prostor, pak u vás dostanou zelenou hlavně plastové nebo plechové zahradní domky. Stejně dobře ale poslouží i zahradní domky dřevěné. Ty většinou bývají poměrně malé, a to ne více jak deset metrů. I to ale bohatě stačí jako velmi dobře využitelný skladovací prostor. Seskládáte tam sekačku, zahradní nábytek, veškeré nářadí a ještě vám místo zbyde. V někom může plast vzbuzovat pochybnosti, ale pravda je taková, že mají kovovou konstrukci a jsou tak velmi bytelné. 

 


 

Máte-li ale v plánu širší využití domku, pak přicházejí na řadu dřevěné nářaďové domky nebo chatky ze stejného materiálu. Tyto typyneslouží pouze k uskladnění nářadí, sekačky či třeba příslušenství k bazénu. Díky rozloze se zde nabízí i prostor vytvořit obytnou místnost se vším komfortem včetně možnosti přespání. Mívají rozměry od 12 do cca 25 m2 a můžete do nich pořídit i rozsáhlé příslušenství. Oblíbeným řešením je i vybudování menší verandy.

Zahradní domky