MagazínKotce pro psy: co jste o nich nevěděli?

Mnoho lidí si myslí, že umístit psy do kotce pro psy, je týrání. My vám tento mýtus vyvrátíme.

Mnoho lidí si myslí, že umístit psy  do kotce pro psy, je týrání. My vám tento mýtus vyvrátíme.
 

Proč jsou kotce pro psy důležité? 

Máte psa na zahradě, který je přes den v boudě a myslíte si, že kotce pro psy jsou zbytečné? Mýlíte se. Váš čtyřnohý přítel kotec potřebuje. Podobně jako bouda pro psa se z něj stane obytným prostorem vašeho psího miláčka, který bude bez problémů využívat v době, kdy nemůže být puštěn na volno po zahradě.
 
Kotce pro psy jsou skvělým řešením například ve chvíli, kdy sekáte zahradu nebo napouštíte bazén, případně, když si venku hrají děti bez dozoru. Nezapomeňte však, že do kotce nesmíte psa zavírat za trest. Naopak má být možností, kde zavřete psa, když přijdou řemeslníci či jiná návštěva. Ne každý si zvykne na to, že kolem něj pobíhá cizí pes. 
 
Ačkoliv zavřete psa v kotci, nezapomeňte s ním trávit co nejvíce času, mazlit se s ním. Pes musí mít také dostatečný pohyb a výcvik. Jedině tak váš pes nebude mít pocit, že jej zavřením do kotce trestáte. 
 

Co musí kotce pro psy splňovat? 

Velikost kotce pro psy vybírejte podle toho, jak velkého  psa doma máte. Rovněž je potřeba, aby byl dostatečně prostorný, aby se v něm pes mohl protáhnout a bez potíží si lehnout i vstát. V kotci by rovněž měla být bouda, miska s vodou a žrádlem. Střecha ochrání psa před sluncem i sněhem. 
 
Kotec umístěte na příjemné a klidné místo, s výhledem na dveře domu. Rovněž berte ohled na sousedy, nedávejte jim kotec pod okna dětského pokoje. Kotec by neměl být u chodníku, kde bude pes neustále štěkat na lidi.