MagazínJe lepší zděný krb nebo zahradní gril?

Blíží se léto a sezona grilování. Rozhodujete se mezi lehkým přenosným grilem nebo zděným krbem?

Blíží se léto a sezona grilování. Rozhodujete se mezi lehkým přenosným grilem nebo zděným krbem? 
 

Zahradní krb

Zahradní krb je těžší a mnohem rozměrnější zařízení vhodné na grilování nebo třeba pečení a uzení. Topivo může být dřevo, uhlí nebo brikety. Krby se stavějí z cihel, kamene, kovů, keramiky nebo jsou oblíbené betonové krby
 

Přenosný gril

Přenosný gril je lehký, nejčastěji kovové zařízení, které je snadno přenosné. Grilovat můžete na zahradě, u vody i na terase nebo na balkóně. Jako palivo se používá dřevěné uhlí, brikety a nebo plyn. Do domácnosti si můžete pořídit elektrický gril
 

Vybírejte zařízení na grilování dle prostoru

Zahradní krby mají vyšší hmotnost, s tím je potřeba při pořízení krbu počítat. U stavebnicových systémů je váha okolo několik set kilogramů. Pro betonový krb potřebujete prostor široký 1 - 1,5 m, a hloubka krbu by měla být min. 0,6 m. Výška krbu je až dva metry. 
 
Přenosný zahradní gril není náročný na prostor a můžete jej snadno uskladnit v zahradním domku nebo garáži. Je možné jej použít na malé zahrádce, terase i balkonu. Je potřeba dodržovat protipožární zásady.
 

Vybírejte zařízení na grilování  podle četnosti používání

Chcete-li grilovat jen občas a gril raději uložíte v garáži a nechcete jej jako dekorační prvek do garáže, pak jednoznačně zvolte gril. Pokud chcete vybudovat letní kuchyni nebo mít stálé zařízení na grilování, pak je vhodné vybrat si zahradní krb. Zahradní krb jako stavebnicový systém ozvláštní večer. Grilování se stane velmi příjemnou a vyhledávanou záležitostí. Krb bude vítaným doplňkem zahrady či pergoly.