MagazínJaký typ materiálu zvolit k zastřešení

Potřebujete zastřešit pergolu nebo přístřešek pro auto a nemůžete se rozhodnout, jaký materiál je ten nejvhodnější? Asfaltový šindel, polykarbonát, sklo či plech. Výběr je široký. 

1) Asfaltový šindel

Asfaltový šindel je ideální střešní krytina vhodná pro přístřešek pro auto. Především vykazuje nízkou hmotnost a vysokou flexibilitu. Díky tomu se dokáže vhodně přizpůsobít různým tvarům a typům konstrukce. Asfaltový šindel má dlouhou životnost a velmi atraktivní barevné varianty. 

2) Zastřešení z polykarbonátu

Polykarbonát je vhodný zejména k zastřešení pergoly nebo terasy, kdy propouští optimální množství světelných paprsků. Jeho výhodou je lehkost, odolnost a dlouhá životnost. Z tohoto důvodu je opatřen ochranným UV filtrem. Při instalaci desek počítejte s tepelnou roztažitostí. U tohoto procesu se pak využívá systému beztmelého zasklívání, pomocí hliníkových přítlačných lišt s těsněním.

Podívejte se na výhody polykarbonátu
 

Zastřešení sklem

Nemáte v polykarbonátové desky tak velkou důvěru, vsaďte na zastřešení z bezpečnostního skla. To nemusí být jen čiré. Bezpečnostní varianta může být v mléčné nebo kouřové úpravě. Sklo je ideální k propojení s hliníkovou konstrukcí. Tyto materiály zaručí nadčasový a elegantní vzhled každého typu zastřešení.

Zastřešení z plechu

Zastřešení pomocí trapézového plechu je vhodné spíše pro přístřešek auta, kde nekladete tak velký důraz na průnik světla do prostoru. Tento materiál má řadu výhod. Je lehký, snadno se s ním pracuje a je vysoce odolný vůči klimatickým změnám i povětrnostním podmínkám. Navíc zastřešení z plechu nemusí být vůbec fádní záležitostí, protože plechy jsou vyráběné v široké barevné škále.

A co se kam hodí?

Jaká střešní krytina a kam bude nejlepší? Pokud chcete, aby na zastřešené místo pronikalo dostatek světla, zvolte zastřešení z polykarbonátu, lexanu nebo skla. V opačném případě, jestliže chcete stín. Třeba v případě zahradního altánu sáhněte po asfaltovém šindeli, pálené tašce nebo plechu.

Prohlédnout více z kategorie Materiál pro zastřešení pergol